tip nejen pro mladé začínající kuchařky
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 3 hodinami
„Mražení jídla “ Sabule77, před 3 hodinami
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„tara23: díky, Věruš. Klidně bych ti jeden podala. Bylo…“ MarcelaPa, před 3 hodinami
„Zdravím, na podzim k nám přibyde nový člen rodiny a já…“ Sabule77, před 3 hodinami
„MarcelaPa: Teda Marcel, jak sladké nemusím jahodové…“ tara23, před 4 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
12. 11. 2014 20:16
12. 11. 2014 20:02
12. 11. 2014 19:05
Olejem se mají žloutky zalévat, pokud je chceme pár dnů držet v lednici - zabrání osychání žloutků na povrchu.
No, kazdopadně - pokud někdo vyzkouší a dá vědět, jsem moc zvědavá na výsledek
12. 11. 2014 17:33
Já jsem samotné žloutky vcelku nezamzažovala, jen zbytek rozšlehaných vajec a ta jsem pak použila jako čerstvá, ale nikoliv ke šlehání.
12. 11. 2014 09:15
....Pokud nám zbudou žloutky, můžeme je dát do skleničky, zalít olejem a dát do mrazničky. Po rozmrazení vyndáme žloutky z oleje a můžeme je zpracovat jakýmkoliv běžným způsobem.........
Mrazili jste už někdy někdo žloutky vcelku? Já ano - po rozmrznutí má žloutek konzistenci hodně měkké gumy, co drží pohromadě. Rozhodně s ním nic neuděláte, ani nenašleháte
Dokonce se o tom dá dočíst i v některých kuchařkách. Mrazit se dají jen bílky nebo celá, rozšlehaná vejce - pak žloutek netuhne. Taky vlastní zkušenost.
Takže tyto rady asi nebudou zcela spolehlivé.
11. 11. 2014 17:09
11. 11. 2014 13:43
Jsou tam dobré rady a vychytávky, aby se pečení podařilo.
Všimla jsem si, že mladé kuchařky mívají k některým receptům dotazy, které jsou nám zkušenějším kuchařkám zřejmé, tak jim možná tento odkaz pomůže.
stranky-anipin.webnode.cz/recepty/dobre-rady-k-peceni/