Den Bloody Mary
Národní den
Den Bloody Mary připadá každoročně na 1. ledna. Krvavá Marie, jak zní název koktejlu v českém překladu, je jednoduchý na přípravu. Jako ingredience postačí rajčatový džus, citronovou šťávu, hovězí bujón, koření, které vám chutná a vodka v množství podle vašeho gusta.
Historie koktejlu Bloody Mary je opředena záhadami. Jeho název bývá spojován s mnoha historickými postavami. Podle jednoho zdroje vytvořil tento drink kolem roku 1939 americký herec George Jessel. V tomto roce se objevila první zmínka o tomto koktejlu v americkém tisku, psalo se o něm jako o lomcováku. K článku byl přiložen jednoduchý recept: napůl vodka, napůl rajčatový džus. Jiný zdroj datuje původ tohoto drinku už do roku 1921, kdy ho měl vynalézt Fernand Petiot v jednom pařížském baru.
Pojmenování koktejl získal po anglické královně Marii I. Tudorovně, které se kvůli její bezcitnosti přezdívalo právě Bloody Mary (Krvavá Marie).
Koktejly
Koktejly jsou typickým symbolem letních party, večírků, oslav a barů. Pohostěte přátele domácími drinky, do jejichž přípravy se v rámci společné zábavy mohou zapojit. Každý koktejl je speciální,… Podívejte se na všechny koktejly.
Jak se pije Bloody Mary
Příprava koktejlu je jednoduchá. Vodku nalijeme do skleničky, z které budeme pít, přidáme koření, špetku soli, citronovou šťávu, kostky ledu a dolijeme rajčatovým džusem či šťávou. Navrch můžeme ozdobit řapíkem celeru.
Výběr sklenice na tento oblíbený silvestrovský drink záleží na vás, drink se však tradičně podává na ledu ve vysoké sklenici se širokým dnem. Při výběru sklenky je dobré myslet na to, aby ji šlo pěkně ozdobit.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den Bloody Mary?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů