Den bonboniéry
Národní den
Už maminka filmového Forresta Gumpa říkala: “Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš”. Ano, možná proto je tato čokoládová sladkost, která slaví svůj den 28. prosince, po celém světě tak oblíbená. V jedné krabičce potkáte tolik různých chutí a druhů čokoládových bonbonů!
Původně (nejméně od 18. století) označovalo slovo bonbonnière pouze stolní nádobu na bonbony a další drobné sladkosti. Nyní bonboniérou označujeme menší či větší krabičku, dózu nebo nádobku z různých materiálů, která je naplněná čokoládovými bonbony. Buď jednodruhovými nebo kombinací tvarů bonbonů, jejich chutí i náplní.
Jakou bonboniéru vybrat
Samozřejmě můžeme koupit bonboniéru levnější, ale protože ji dáváme k výjimečným příležitostem, opravdu se vyplatí sáhnout po bonboniéře dražší, z kvalitních surovin. V opravdu kvalitní bonboniéře pak můžete najít takové lahůdky, jako je lískooříškový nugát, bonbon s příchutí irské kávy či slaného karamelu a mnoho dalších zajímavých chutí a vůní. Pokud rádi tvoříte v kuchyni, můžete vyzkoušet udělat nejen domácí čokoládu, ale přímo svoji bonbonieru - a darovat ji někomu blízkému.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den bonboniéry?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře