Den borůvkového koláče
Národní den
Borůvkový koláč má svůj velký den 28. dubna. Do sezóny borůvek sice ještě nějaká doba chybí, ale v obchodě je seženete, případně máte ještě něco z loňských zásob. Poradíme vám třeba, jak udělat borůvkový koláč jako od babičky. A mnoho dalšího.
Kdo by neměl rád borůvky? V létě jich bývají plné lesy a lidé vyrážejí houfně na jejich sběr. Nádoby se sice plní pomalu, ale výsledek stojí za to. Domů se vracejí s rukama zabarvenýma domodra, hlavně však se spoustou modrých plodů, které mají pestrou škálu využití. Borůvky lze zavařovat, udělat z nich knedlíky, ale nejlepší jsou stejně v borůvkovém koláči.
Mohlo by vás zajímat
Jak na borůvkový koláč
Základem lahodného borůvkového koláče je dokonalé křehké těsto. Jak na to? Ohřejeme mléko, část odlijeme, přidáme cukr a kvasnice a uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, vlažnou rozpuštěnou Heru, trochu soli, vejce, vlažné mléko, kvásek a vše důkladně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem, těsto na něj vylijeme, rozprostřeme po celém plechu a necháme asi 30 minut kynout. Po vykynutí položíme na těsto čerstvé borůvky, přidáme posypku a upečeme.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den borůvkového koláče?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 1 hodinou
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Křupavé gnocchi
Přidáno 6. 5. 2024 06:46