Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyška

yanull yanull

Kyška je nápoj velmi podobný zákysu. Jedná se o druh zakysaného mléčného výrobku, který se vyrábí pomocí smetanové kultury. Kysané mléko je mnohem lépe stravitelné než mléko sladké, příznivě působí na trávení, a je vhodné pro jedince, kteří mají alergii na mléko. Obsah vápníku přitom zůstává zachován.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Kiwano

Kiwano (rohatý meloun, africká rohatá okurka) se řadí mezi zeleninu. Rostlina je liána, která… Číst dál

Kiwano

Kiwi

Klasické zelené kiwi má oválný tvar a hnědou chlupatou slupku, kterou lidé většinou oloupou (byť… Číst dál

Kiwi

Klikva velkoplodá

Klikva velkoplodá je plazivá rostlina, která roste ve vlhké půdě, chudé na minerály. Její plody… Číst dál

Klikva velkoplodá

Kmín

Kmín kořenný luční je běžná bylina, rostoucí u nás i planě na loukách. Je jedním z nejstarších… Číst dál

Kmín

Kobliha

Koblihy jsou nejčastěji spojovány s masopustem, ale připravit je můžeme kdykoli během roku. Je to… Číst dál

Kobliha

Kokos, kokosový ořech

Kokosový ořech je dutý nepukavý plod kokosovníku ořechoplodého. Kokos má několik vrstev - ve středu… Číst dál

Kokos, kokosový ořech

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli