Risoni
Risoni jsou těstoviny, které svým tvarem připomínají zrnka rýže. Připravují se z tvrdozrnné pšenice. Po uvaření si zachovají pevnější strukturu a nelepí se.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Risoni jsou těstoviny, které svým tvarem připomínají zrnka rýže. Připravují se z tvrdozrnné pšenice. Po uvaření si zachovají pevnější strukturu a nelepí se.
Ač chutná sladce, je to druh plodové zeleniny z čeledi tykvovitých. Rozdělují se na dvě skupiny,… Číst dál
Melta je náhražka kávy, kávovinová směs z kořene čekanky, zrnek ječmene, žita a cukrové řepy. V… Číst dál
Meruňka je strom z rozsáhlého rodu slivoní. Pochází z Číny. Plody jsou peckovice s oranžovým… Číst dál
Mikrovlnná trouba, zkráceně pod názvem mikrovlnka, je elektrický přístroj pro tepelnou přípravu… Číst dál
Millardova reakce je reakce neenzymového hnědnutí, která při pečení probíhá na povrchu pečiva.… Číst dál
Minestrone pochází z Itálie, jedná se o hustou zeleninovou polévu, která obsahuje cibuli, rajčata,… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků