Rozinky
Rozinky nebo taktéž hrozinky jsou sušené bobule vinné révy. Rozinky se liší dle druhu vinné révy, též záleží na dalším způsobu zpracování a sušení. Používají se hlavně do sladkých jídel a do moučníků.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozinky nebo taktéž hrozinky jsou sušené bobule vinné révy. Rozinky se liší dle druhu vinné révy, též záleží na dalším způsobu zpracování a sušení. Používají se hlavně do sladkých jídel a do moučníků.
Canapé, kanapka neboli jednohubka je malé jídlo, spíše předkrm. Podkladem je buď kousek chleba nebo… Číst dál
Candát je sladkovodní, ušlechtilý druh ryby, obývající pomalu tekoucí vody, rybníky nebo zákoutí… Číst dál
Cappuccino je původně italský kávový nápoj, který si našel své příznivce i u nás. Obsahuje 1/3… Číst dál
Caro je instantní obilninový nápoj. Je v něm rozpustná směs kávovin ve složení ječmen, slad z… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Husa je vrubozubý pták. Dříve se choval hlavně na vesnicích, kvůli dobrému masu a kvalitnímu peří.… Číst dál
Kachní maso je chutné a snadné na přípravu. Obsahuje velké množství bílkovin, všechny nezbytné… Číst dál
Kapoun je mladý, vykastrovaný a vykrmený kohout. Má velice jemné a chutné maso. Zvíře neztrácí… Číst dál
Perlička, kterou chováme, vznikla domestikací perličky kropenaté. Je to pták, který váží v průměru… Číst dál
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Stále ho všichni hledáme. Jednoduchý recept na dokonalý moučník pro celou rodinu, který je rychlý, snadný a neskutečně dobrý
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní