Solamyl
Solamyl je jemný bramborový škrob. V kuchyni má širší využití, ať už při přípravě moučníků a různých krémů, tak i k zahuštění různých pokrmů v teplé kuchyni. Pokrmy po zahuštění zůstavají čiré. Solamyl neobsahuje lepek.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Solamyl je jemný bramborový škrob. V kuchyni má širší využití, ať už při přípravě moučníků a různých krémů, tak i k zahuštění různých pokrmů v teplé kuchyni. Pokrmy po zahuštění zůstavají čiré. Solamyl neobsahuje lepek.
Likér je sladký alkoholický nápoj, jehož název je odvozen z italského liquifacere, což znamená… Číst dál
Lilek vejcoplodý je také znám pod názvem baklažán. Jedná se o jednoletou rostlinu z rodu lilek,… Číst dál
Limeta je citrusový plod, podobný citronu. Od něj se odlišuje barvou a kyselostí. Limety se… Číst dál
Listová zelenina je ta, u které konzumujeme nadzemní listy nebo stonky. Obsahuje chlorofyl, velké… Číst dál
Listové těsto je složitější na výrobu, pokud ho připravujeme sami doma, ale lze ho běžně koupit. Na… Číst dál
Lívance jsou podobné palačinkám. Připravují se z litého těsta, od toho je také odvozen jejich název… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jak připravit pečivo, aby bylo více nadýchané? Použijeme metodu tangzhong, která pečivo ještě více zvláční a prodlouží mu trvanlivost