Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třepací dort

Máme pro vás inspiraci na opravdu jednoduchý a výborný dort. Základem je nadýchaný korpus z bílků, který potřeme "protřepaným" šlehačkovým krémem s kompotovaným ovocem. Dáme vychladit a máme hotovo.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yasmin.1985

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba tuhnutí v chladničce

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba tuhnutí v chladničce)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 001 kJ /
956 kcal
Bílkoviny18,47 g
Tuky0,87 g
Vláknina2,29 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 269 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy217,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků a cukru ušleháme sníh. Krok 2: Přidáme žloutky a polohrubou mouku. Zlehka zamícháme a vlijeme do kulaté formy. Pečeme na 180 °C 20 minut. Krok 3: Do uzavíratelné mísy nalijeme šlehačky, kompoty i se šťávou a vsypeme vanilkové pudinky.
Mísu uzavřeme a třepeme, dokud necítíme, že hmota tuhne (stačí skutečně pár zatřepání). Krok 4: Krém naneseme na vychladlý korpus a dáme do ledničky ztuhnout.

TIP: Recepty s ovocnými kompoty

Zveřejněno 21. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třepací dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r2k4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třepací dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r2k4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Korpus nepeču, dělám z dlouhých piškotů, někdy ke kompotům přidám i drobné mražené ovoce a zásadně k pudinkům jen smetanu na vaření. Když mám doma, tak na pokapané piškoty šťávou z kompotu ještě poskládám půlené banány, pak směs z pudinků a navrch dávám šlehačku. Není pak tak tučný a ani přeslazený

Výborný:-p:-K:yes:

Já místo korpusu vysypu formu piškoty je to rychlejší a výsledek je skvělý ;)

také jsem ho vyzkoušela, ale mohu říci, že je moc mastný díky těm šlehačkám. Asi bych jednu nahradila 12% smetanou. ALe jinak super:-)

Prosím vás, dort je třeba zkonzumovat co nejdříve od doby co jste ho udělali, pak má tendenci jaksi mokvat a kysnout:-!

To tam tedy nasypu ten pudink primo z toho pytliku aniz bych s nim neco delala ?? A chci se jeste zeptat na tu slehacku na vrch jak delate ja delala kolikrat a nikdy mi poradne nedrzela, dekuji :-p

Je to vážně super recet. Všem to moc chutnalo. :-K :-D:yes: :-)
:-p

vypadá skvěle!!! klobouk dolů,ale to se ještě musí speciálně šlehačkou nazdobit ne?:-)

Martina: Jj, určitě je lepší, když to alespoň půl dne až den chladne... Je to pak lepší:-p

Mám dotaz, je lepší ho udělat den předem?

Výborný krém.. Svěží, lehký a hlavně rychlý a jednoduchý... Mňam;-) Dělávám i čoko verzi.

:-DTak jsem ho právě udělala mňam , jen se po něm zaprášilo :-D:yes:

Dort je naprosto famózní :-)
Místo korpusu používám dětské piškoty pokapané instantní kávou - taky vynikající a hlavně rychlé ;-)

je opravdu výborný a rychlý....Jen moc krému zbylo..zkusím dát bebe sušenky...:-p

Raadkka, máš nádherný dort :yes:.

Tématické fráze:
dort, třepaný dort, třepaný dort podle hrušky, třesací dort, třepaná buchta, třepací buchta, mandarinkový třepací dort, třepací koláč, třepaná buchta recept, rychlá třepaná buchta video recept, třepací krém, třepaný koláč, dort hrk hrk, třesací buchta, třepaný dort s mandarinkou, hrk hrk dort, třepaný dort recept, třepací dort bez pečení, třepaný krém, recept na třepaný dort

Suroviny:
bílek, cukr, mouka polohrubá, smetana ke šlehání, kompot mandarinkový, pudink vanilkový

Přidat fotografie receptu