Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízek

Kuřecí smažené řízky jsou oblíbeným obědem nebo večeří u malých i velkých strávníků. Doplnit je na talíři můžeme jemnou bramborovou kaší s domácím kompotem, nebo oblíbeným salátem. Pokud zbydou, jsou dobré i samotné s chlebem.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení masa

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 463 kJ /
828 kcal
Bílkoviny142,54 g
Tuky27,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 973 mg
Sůl2,33 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a větší kusy rozkrojíme na tenčí řízky. Osolíme a necháme 30 minut odležet. Krok 2: Řízky obalíme nejdříve v hrubé mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a nakonec v prosáté strouhance. Krok 3: Smažíme v rozpáleném oleji při mírnější teplotě.

Zveřejněno 28. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Pepa z Vinohrad 19. 2. 2014 10:44
nejlepší kuřecí řízek je z vykoštěného stehna - není sice tvarově nádherný ,ale je šťavnatý.josefnemec@atlas.cz

Pepa z Vinohrad 19. 2. 2014 10:44
nejlepší kuřecí řízek je z vykoštěného stehna - není sice tvarově nádherný ,ale je šťavnatý.josefnemec@atlas.cz

zdenal: Řízek-klasický plátek určitě jen chvilinku, než zhnědne strouhanka, na mírném ohni. Obalené stehno raději v troubě, zhruba 40 min na 200 stupňů a otáčet během pečení

Jak dlouho se to zhruba smaží??
:-//

Dovolím si přidat foto smaženého kuřecího stehna, které jsem smažila v troubě jen na pečícím papíře ;-)

Irule::-D:-D;-):yes:

taky bych si dala :-p:yes::-8

dnes k obědu a .. gut:-p;-):-D:yes:

:-*Mnam, mnam, mnam.To je pochoutka.Toto bych klidně jedla každý den.A jak je to křupavé !!!:-p:-8:yes::-)

Aby sa vám neprepaľoval tuk na smaženie,pridajte kolieska mrkvy,ktoré vymieňajte podľa potreby.;-)

Dávám bodík. Klasika a pro začínající kuchtíky nejjednodušší jídlo.

kagor@seznam.cz 28. 2. 2010 12:33
Mnam mnam, byla to velika pochoutka. Zacinam s varenim a jen me chybi jak dlouho to mam smazit, staci priste jen orientacne. :-p:-p:-p

major zeman II. 11. 11. 2009 11:18
skvele jidlo. tohle bych jedl klidne kazdy den. opravdu vynikajici. ale hodily by se k tomu lip hranolky s chili :):yes::yes::yes:

Kuřecí řízek s bramborovou kaší je to samé, pouze změna hrubosti mouky na obalování. Jinak žádná novinka - obojí klasický obalovaný kuřecí řízek. Zřejmě jsou to recepty pro začínající kuchařky, ale že by opět musely být uváděny 2x si nemyslím.

Tématické fráze:
kuřecí řízek, obalování řízků, kuřecí řízky, kuřecí řízek recept, smazene kureci rizky, postup obalování řízků, smažení řízků, jak obalit řízek, obalovany rizek, rizek recept, řízek, jak dlouho smažit řízky, recept na kureci rizek, jak obalit řízky, smažené kuřecí prsní řízky, jak dlouho smažit kuřecí řízek, obalovane rizky, kuřecí řízky recept, jak dlouho smažit kuřecí řízky, smažené prsní kuřecí řízky recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, vejce, mouka hrubá, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu