Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holeček - brambory se zelím - pro gmptop (Miloška) na přání

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 porcí jako příloha jako hlavní jídlo 4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 329 kJ /
1 035 kcal
Bílkoviny31,28 g
Tuky2,57 g
Vláknina39,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,07 g
Sůl10,00 g
Sacharidy202,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vlez do sklepa, do svojeho, a vyber pěkné brambory, asi tolik, kolik jsi naučená vařit. V kuchyni brambory oloupej a podle zvyku pokrájej a dej vařit do osolené vody. Krok 2: Použij fintu a ustřihni roh u pytlíku toho zelí a vodu vymačkej do hrnku. Zelí dej na prkýnko a nakrájej. Vraž do druhýho hrnce, teda raději kastrolu, a dej také vařit. Krok 3: Teď nakrájej najemno cibuli a dej ji smažit na sádlo, až bude růžová, hele růžová, ne černá, to by to dopadlo. Krok 4: Přidej mouku a udělej jíšku. Zamíchej do vařeného zelí a nech provařit, ochutnej, případně přidej krapet cukru. Krok 5: Ty brambory slej a to zelí štouchej, zamíchej do těch brambor. Krok 6: Polité na sádle smaženou cibulkou se škvarkama, hami ham. Jinak jako příloha k pečenému masu, ke klobásám a mnoha dalším jídlům.

Zveřejněno 25. 2. 2010

Poznámka autora jan.alois

Placky z toho opékané na sádle a potřené česnekem je také

dobrota. Jo, ještě, čím víc brambor, tím víc zelí se rozumí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holeček - brambory se zelím - pro gmptop (Miloška) na přání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WPLv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holeček - brambory se zelím - pro gmptop (Miloška) na přání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WPLv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:yes:paráda

Honzíku toto je velká dobrota a Magdalena Dobromila by byla velmi spokojená s popisem receptu - prostě vraz do toho .... Paráda:yes::-D

Ivanko, hrubky jsou už opraveny ;-)

Četla jsem recept několikrát a hrubky jaksi nenacházím. Ale četla jsem tady od jiných autorů daleko větší "perly". Možná by neškodilo zamést nejprve před svým prahem. :-S
Yanull, pravdu díš. Ona taková Anuše Kejřová má také osobitý styl. ;-)

Toto jídlo je také moje krevní skupina, proto 7. bod za něj posílám.:yes: A ještě pochvalu za písmené podání, stylem psaní a také svým "kuchařením" mi jan.alois připomíná dobu Magdaleny Dobromily Rettigové, co říkáte,že něco na tom bude ;-):-):-p

tak taky mi to připomnělo lepenici, kterou mám moc ráda. nicméně mě velice mile překvapil popsaný postup - je to krásné osvěžení. proto dávám bod:yes::-D:-D

Taky jsem placky ještě nezkoušela :-p:yes:

Lepenici také můžu !!!
Ale placky z ní jsem ještě nezkoušela, ani mne to nenapadlo.
Dík za podnět, vyzkouším, jestli lepenice někdy zbyde.:yes::-O

:-)):-D:yes:

v podstatě je to lepenice-kočičák..ta čeština dostává od jana.aloise opravdu na frak;-(

... až na ty hrubky celkem dobrý :-)

To znám od babičky :yes: :-p mňam mňam, s jitrnicí:-!:-D

Tématické fráze:
brambory se zelím, holeček recept, holeček jídlo, vlez do sklepa, holeček, recept holeček, sekanina magdaleny dobromily retigové, recept na holeček, bramborovi holecek, brambory podle rettigove, bramory se zelím, jídlo holeček, holeček s uzeným masem, holeček uzené maso zelí brambory, lepenec, recepty.cz holeček, salát z kysaného zelí podle magdaleny dobromily rettigové, lepenice opékaná, holecek recepty, zeli na holečka

Suroviny:
brambory, zelí kysané, cibule, mouka hladká, sádlo, sůl

Přidat fotografie receptu