Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté ovocné knedlíky II

Sladká jídla ocení zejména děti, ale takové kynuté knedlíky potěší i dospělé strávníky. Dovnitř můžete dát své oblíbené ovoce a nahoru posypku z Granka, tatranky. Nebo lze knedlíky jen polít rozehřátým máslem a posypat cukrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 68 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 8 min

68 min (60 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 22 kusů

22kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 144 kJ /
2 186 kcal
Bílkoviny82,76 g
Tuky25,02 g
Vláknina21,90 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 755 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy396,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme mouku, sůl a promícháme. V mouce uděláme důlek, vsypeme cukr, kvasnice a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Pak přidáme vejce, zbytek mléka a dobře zpracujeme těsto, které necháme kynout asi 1/2 hodiny. Po nakynutí znova propracujeme a necháme opět nakynout. Krok 3: Po vykynutí děláme polévkovou lžící hromádky. V ruce je roztáhneme a do těsta dáváme ovoce, dobře zabalíme a necháme ještě chvilku kynout. Krok 4: Mezitím dáme vařit vodu se špetkou soli. Knedlíky vaříme asi 6-8 minut. Po uvaření knedlíky propícháme, aby z nich vyšla pára a nesrazily se. Krok 5: Knedlíky polijeme rozpuštěným máslem, posypeme grankem smíchaným s tatrankou, pocukrujeme a je hotovo. Knedlíky mají průměr asi 8 cm.

TIP: Nejlepší recepty na kynuté knedlíky

Zveřejněno 27. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté ovocné knedlíky II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r28K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté ovocné knedlíky II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r28K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

<3 Vypadá to skvěle. Hned to zkusím.

:-)<3:yes::yes: pěkně navařeno :-K

Super recept. Výsledek podařený.

Dle tohoto receptu zvládne uvařit výborné knedlíčky i amatér jako jsem já :yes: ;-)
...jen navrch byl jemný tvaroh s cukrem a máslem, tak to mám já nejraději

Nejlepší knedlíky jaké jsem kdy jedla ????, nádherně nadýchané, úžasný recept, mooooc děkuji <3

eva406: Dobrý den,
tak mne napadlo, neděláte těsto moc tenké? Hladká mouka také není vhodná. Já dělám hrubou a polohr. na půl. Tak ať se Vám zadaří:-* Pěkný den.

Buchyna

Dnes jsem tyto knedlíky vařila a vyšly naprosto báječně. Moc děkuji za skvělý recept. :-):yes:

Jakub Klimeš 19. 6. 2016 08:09
Můžu tam dát i vlažnou syrovátku?My mléko nemůžeme :-?

Jakub Klimeš: já si myslim že jo

Nevíte někdo v čem je problém, když po vytažení knedlíků z pařáčku těsto začne být žluté a jakoby průhledné. Myslím, že převaření můžu vyloučit, protože vařit je v páře méně než 7-8min bude mít za následek syrový vnitřek. Jinak peču z kynutého těsta o život, ale knedlíky vždycky takto dopadnou. Těsto ale dělám od oka hladká a polohrubá mouka. Zdají se mi takové jemnější. Možná to ale bude tou hladkou moukou co říkáte?

eva406: Myslím si, že to bude delším pařením, než je třeba. Dnes se mi to stalo, tak jsem si na Vás vzpomněla. Dala jsem dovnitř ještě zmrzlé švestky a pařila 10min. a stalo se mi to. Další várku jsem měla s nemraženým ovocem, pařila jsem asi 7min. a knedlíky byly pěkné.

Petronella de Coste 5. 3. 2013 21:36
Zdenka +++:
Ďakujem.

Zdenka +++:jinak tatranku strouhám a grako je slazené

Petronella de Coste: Je to oplatek, myslím, že autorka receptu tento oplatek naláme nebo rozdrtí a smíchá s kakaem, poté tímto posype knedlíky. Určitě ale postačí knedlíky posypat jen rozpustným slazeným kakaem. ;-)

Petronella de Coste:hodim k receptu obal jak vypadá tatranka ale je to oplatek, funkci to má že je to jiná chut nahradit to můžete čimkoliv co máte rádi na knedlikách :-K

Petronella de Coste 5. 3. 2013 18:30
My sme v zahraničí a tak by som prosila o vysvetlenie, čo je to "čokoládová tatranka", akú funkciu má pri zmiešaní s grankom (podľa fotografií predpokladám, že to je kakao) a čím by sa to mohlo nahradiť, ak je to pri posýpaní nutné. Deťom by zrejme také nezvyklé jedlo mohlo chutiť, zvlášť keď je to osladené.
Ďakujem.

Dneska jsem je dělala s borůvkama, a jsou výborné!!!!A:-) vůbec nevadilo, že jsem měla jen hladkou mouku

Tématické fráze:
kynuté knedlíky s jahodami, kynuté ovocné knedlíky s jahodami, kynuté knedlíky s jahodama, kynuté jahodové knedlíky, ovocné knedlíky se sušeným droždím, recept na kynuté knedlíky s jahodami, kynuté ovocné knedlíky, knedliky s jahodama, jahodové knedlíky, čím posypat ovocné knedlíky, sladké kynuté knedlíky, knedlíky s jahodami, kynuté buchty se susenym drozdim, kynuté ovocné knedlíky se sušeným droždím, ovocné knedlíky s jahodami, jahodove kynute knedliky, kynuté knedlíky s meruňkami, kynuté knedlíky se sušeným droždím, kynuté knedlíky s jahodami pro začátečníky, kynuty knedliky s jahodama

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, cukr krystal, kvasnice sušené, mléko, vejce, meruňky, kakao granko, tatranka, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu