Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky s jablky a tvarohem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Peta Ced Peta Ced

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 493 kJ /
2 269 kcal
Bílkoviny82,56 g
Tuky34,16 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 615 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy399,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smíchám mouku, vejce, špetku soli, cukr. Zamíchám a pomalu ředím mlékem. Začnu smažit palačinky. Mezi tím si okrájím jablka a nařežu na tenké plátky. Tvaroh si dám do misky, rozmačkám a osladím. Krok 2: Každou palačinku natřu tvarohem, na polovinu dám 2-3 plátky jablek, posypu skořicí, přeložím na polovinu a pocukruji.

Zveřejněno 5. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinky s jablky a tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8Po

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinky s jablky a tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8Po

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

tejaja, ani já nedávám do palačinkového těsta cukr, má tendenci karamelizovat a pak se palačinky chytají a trhají :yes: (a mouku hladkou ;-), ale pravda, hrubou jsem ani nezkoušela :-8)

Palačinky s jablky a tvarohem, ty milujeme a nikdy jich není dost:-D Peťo, posílám pár fotek a :yes: +

Tiež používam na palacinky hladkú múku, sú jemnejšie.
Monika, palacinky, ani prvá , sa neroztrhne, ak dobre nahreješ panvicu. Takže chvíľu vydržať, až potom piecť. ;-) A ešte jedna vec : nikdy do palaciniek nedávam cukor, sladké sú dosť od náplne, a bez cukru sa NETRHAJÚ;-)

Barbro dík za upozornění,vůbec jsem si nevšimla.Já dělám palačinky z hrubé mouky,sice jsou tužší,ale netrhají se.:-)

Určutě to jest dobre a taky mam sve zkšenost s palačinka tak skusim tvuj recpt.Ukládám a posílám:yes:.A máš tam chybu každý se překlepne ale je to ve slově s jablky.:-K :-K

Taky se vám ve většině případů první palačinka roztrhá na cucky?:-D.Ta hrubá mouka mě taky překvapila,ale proč ne.:yes:Skořice a jablka-to můžu kdykoli

monikaK:
Jj, taky, taky:-D Sice ne úplně na cucky..., bylo to spíše tím, že jsem dal moc těsta a mám už poněkud starší, přilnavou, pánev;-(
Nevím, zda to bylo tím, že mě po obědě honila mlsná, ale chutnalo mi :yes: S nedomácím jahodovým džemem a kupovaným jogurtem (10%) to bylo OK
***
Těsto jsem nesladil a ač běžně přidávám PL oleje, tak tady jsem olej nedal
Tuku jsem dával víc, než běžně na těsto z hl. m. (ale zase nebyl olej v těstě, že)
Těsto se netrhá
Z uvedené dávky bylo 12 ks z velké pánve

Na palačinky používám hladkou mouku. Myslím že hrubá dělá palačinky tužší, ale je to každého věc, jak je zvyklý.

Tématické fráze:
palacinky s jablky, palačinky z hrubé mouky, recept na palačinky s jablky, palačinky s jablkem, palačinky se trhají, proč se trhají palačinky, palačinky s tvarohem, palačinky s jabkama, palačinky hrubá mouka, palačinka s jablky, palcinky, zapečené palačinky s jablky, recept palačinky s jablky, proč se palačinky trhají, palačinky s hrubé mouky, palačinkové těsto s jablky, testo na palacinky s jablky, recpt na palačinky, recpt palačinky, palačinky s jablkama

Suroviny:
mouka hrubá, vejce, mléko, sůl, cukr, jablko, tvaroh, skořice

Přidat fotografie receptu