Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové řezy

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Betina

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 986 kJ /
7 167 kcal
Bílkoviny126,06 g
Tuky284,57 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 3,77 g
Sůl1,07 g
Sacharidy1 013,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodní lázni šleháme vejce, máslo, cukr, mléko a med, necháme všechno rozpustit. Krok 2: Ještě teplé vlijeme do mouky, přidáme sodu a vypracujeme. Krok 3: Rozdělíme na 4 díly. Vyválíme každy díl na placku a na papíře na pečení pečeme při 200° asi 4-5 minut. Po upečení jsou tvrdé. Krok 4: Krém: Dáme vařit mléko s cukrem, když se začíná vařit, sypeme krupici. Vaříme do zhoustnutí. Krok 5: Máslo vyšleháme a přidáváme vychladlou kaši. Krok 6: Umícháme krém. Krok 7: 1. plát potřeme rumem a čtvrtinou krému, položíme 2. plát a potřeme rumem a marmeládou a poslední 2 pláty potřeme rumem a krémem.
Necháme uležet 1-2dny.

Zveřejněno 5. 3. 2010

Poznámka autorky Betina

Recept od mojí maminky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlLR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlLR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

černeková 23. 11. 2017 10:53
ked som si ho chcela vytlačiť, bola tam nejaká krkovička

černeková: už je opraveno;-)

maceskaivuskaseznam.cz: Na krém musí mít všechny ingredience stejnou, t.j. pokojovou teplotu. Asi jste měla ještě teplou kaši a chladnější máslo. Dejte misku se sraženým krémem nad vodní lázeň, mírně zahřejte a šlehejte do vychladnutí. Nebo vyšlehejte kousek másla s troškou cukru a postupně, po lžících do něj zašlehávejte ten sražený krém. Vždy pečlivě zašlehejte, než tam dáte další lžíci. Přeju, ať se podaří :-K:yes:

maceskaivuskaseznam.cz 14. 11. 2013 17:36
prosim o radu...ted jsem dopekla platy na medovnik a zacla jsem krem le ten se mi srazil...maslo se mi oddelilo od kase co stim paradi mi někdo pprosim:-(

vypadá skvěle a brzy vyzkouším, posílám bodík :-K:yes:

:yes:

mňam... :yes::-p

Děkuju.Určitě ano.:-8:-K

Beti, plus ode mne, to je krása!!:-O Dá se na to otevřít pusa?:-))

:yes::yes::yes:

Peču podobné medové řezy, jsou moc dobré. Jenom pláty peču více do tmava, zjistila jsem, že více voní medem.:yes::yes:

Tak to jsem zkoušela podle nějaké kuchařky a nebylo to nic moc, ale proti gustu žádný .......... :-)

vypádá to moc dobře v nejbliší době mosím vyskoušet:-):-K:yes:

nádhera :-K posílám bodík

:yes::yes::yes::-p

Hned bych si dala.Asi v nejbližší době vyzkouším.:yes:

Tématické fráze:
medové řezy, medový řez, recept na medové řezy, babicovy dobroty recepty 13.3.2010, medové řezy recept, maminčiny recepty cz dorty řezy dobroty, řezy medové, dobré medové řezy, recept medove řezy, medové pečení, medové recepty, pečení medové řezy, recepty medove rezy, ořechové medové řezy s krémem, medove rezy top recept, co se sraženým krémem, medové řezy recepty, medove moucniky, pečení je radost -hrabenčiny řezy, luxusní medové řezy

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, med, mléko, soda jedlá, mléko, krupice, máslo, cukr, rum, marmeláda

Přidat fotografie receptu