Mazanec
Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept, který je pěkně hutný, žádná nadýchaná pěna, a na plechu se nerozjede do placky, ale naopak zůstane krásně vysoký, vyzkoušejte tento.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
1 velký nebo 2 menší mazance
Nutriční hodnoty
Energie | 18 472 kJ / 4 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,26 g |
Tuky | 183,08 g |
Vláknina | 27,92 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 665 mg |
Sůl | 1,56 g |
Sacharidy | 550,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mazanců jsem už pekla hodně, tento je ale snad nejlepší. Kdo chce, může použít polovinu polohrubé a polovinu hladké mouky. Také jsem to tak udělala a těsto je hebké jako vata.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 3. 2010 09:05
29. 3. 2010 03:33
28. 3. 2010 18:10
27. 3. 2010 19:53
27. 3. 2010 19:51
Magdi, no, neuvěříš, ale někdy se nezavděčíš. Co se pečeného týká, tak to bych mohla stále a dostaneš za to jen poznámku: "už zase?" Nicméně, kolikrát to nestačí ani vychladnout. Pavla se hned ptá, jestli zůstal aspoň vzorek pro manžela, ona to má sice ráda, ale kvůli váhy se snaží sladké jíst minimálně, ne, že by to měla nějak moc zapotřebí. Naše babina, kdyby nebylo vůbec nic jiného, tak sladké zbožňuje, ještě, že nemá, jako její syn cukrovku. Z toho vyplývá, že i takový obr mazanec u nás vydrží tak 12 hodin, pokud ještě k tomu nepříjde nějaká návštěva a u nás se většinou dveře netrhnou
27. 3. 2010 18:52
27. 3. 2010 18:09
27. 3. 2010 16:45
27. 3. 2010 16:43
27. 3. 2010 15:11
27. 3. 2010 14:41
27. 3. 2010 14:14
27. 3. 2010 13:02
27. 3. 2010 12:59
27. 3. 2010 11:41
Už jsem to opravila, jak by to mělo být. Ingredience, postup, poznámka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 3 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 4 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 19 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 19 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s cizrnou
Lennulinka uvařila před 23 minutami
Čevapčiči podle retro receptu
Jan Nemec uvařila před 48 minutami
Hovězí v žampiónech s brokolicí
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 59 minutami
Duhový dort
Andreass uvařila před 1 hodinou
Brokolicová polévka se sýrem a smetanou
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Silný slepičí vývar s nudlemi
.Bramburka. uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
obrovav uvařila před 2 hodinami
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 11 hodinami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 11 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Anýz, koření s výraznou chutí, se používá do sladkého i slaného pečiva a k nakládání zeleniny
Mramorovaný beránek podle cukráře Josefa Maršálka voní kávou a vláčný je díky jogurtovému těstu
Jak na kynuté těsto? S našimi radami a tipy zvládnete hravě buchty i vánočku nebo mazanec
Další recepty
Tématické fráze: mazanec mazanec recept velikonocni mazanec recept na mazanec recept mazanec velikonoční mazanec recept proč praská mazanec bochánek penny recept na velikonoční mazanec pleteny mazanec proč praskne mazanec mazanec recepty jednoduchý mazanec penny příští týden prasklý mazanec recept na mazance mazance recepty na mazanec proč praskají mazance proč vánočka praskne
Suroviny: droždí čerstvé, mouka polohrubá, cukr krupice, žloutek, máslo, mléko, rozinky, mandle, sůl, kůra citronová, anýz, rum, vejce, mléko
Mazanec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8jy
286 názorů