Červená řepa
Červená řepa je úžasná surovina, která se dá připravit mnoha způsoby. Pojďte s námi vyzkoušet tradiční recept na nakládanou řepu ve sladkokyselém nálevu. Jakmile jednou ochutnáte domácí, po kupované už ani nemrknete.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 225 kJ / 3 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,00 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 85,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10,27 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 720,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2017 08:42
dědek Pivonˇák: Nenapsal by jste přesně kolik čeho do láku? děkuji
21. 10. 2015 14:09
Moje červená řepa je daleko jednodušší. Řepu za syrova oškrábu, nastrouhám nebo nakrájím a vařím v láku do změknutí.
Horké plním do sklenic, ihned zavíčkuji a po vychladnutí jsou připraveny k uložení, konzumaci.
Žádné zavařování, nikdy se mi nestalo aby se víčka nechytla nebo došlo k otevření.
Do láku- voda,cukr,ocet,sůl,fenykl přidávám 1 feferonku
Horké plním do sklenic, ihned zavíčkuji a po vychladnutí jsou připraveny k uložení, konzumaci.
Žádné zavařování, nikdy se mi nestalo aby se víčka nechytla nebo došlo k otevření.
Do láku- voda,cukr,ocet,sůl,fenykl přidávám 1 feferonku
4. 12. 2012 21:53
Vypěstovala jsem letos dost červené řepy, chtěla bych udělat sterilovanou pro kamarádku na boršč. Prý není dobré když je tam ocet (kvůli chuti polévky), jak to udělat bez octu? Poradíte někdo nezkušené....
3. 4. 2012 18:49
Všechno zavařuji v troubě a ještě jsem nic nezkazila. Velký hlubší pekáč, do něj zavíčkované sklenice, doplním vodou a sterilizuji pouze odhadem. Řekněme půl hodiny, ale já jak si vzpomenu. Po vyjmutí položím na utěrku víčkem dolů, přikryji froté ručníkem a pomalu nechám vychladnout. Vždy se povedlo. Zdraví Hanelore
30. 9. 2011 15:20
Peca:noi záleží jak jsou velké ty řepy. Já zrovna měla obrovské.
30. 9. 2011 13:41
Není to nejak dlouho vařit řepu 2 - 3 hod?Ja ji mam vždy uvařenou od dobu varu tak za 20 min...
28. 2. 2011 21:29
24. 8. 2010 10:00
Boubelindo - děkuji rovněž za tip, taky neumím zavařovat v troubě. Zavařuju na plotně a to jde děsně pomalu. Takže díky za radu
28. 7. 2009 15:44
Aleno troubu si rozehřeji na 180 °C. Do trouby dám plech a do něj tak asi 2 cm vody (dle hloubky plechu). Naskládám sklenice a nechám je tam 20 minut. Potom je vyndám a otočím dnem vzhůru a nechám vychladnout zabalené v utěrce.
28. 7. 2009 11:26
Chtěla jsem se zaptat na to zavařování v troubě, jakým způsobem to děláte, na kolik stupňů a jak dlouho? Poradíte?!
27. 5. 2009 18:04
ještě jsem jí nedělala rada jí vyzkouším děkuji za tip jsem začatečník
20. 3. 2009 12:46
kuchta = tlakový hrniec
Prvé tlakové hrnce sme kedysi nakupovali v Maďarsku, u nás ich ešte nebolo dostať, to som mala takých 10 rokov ( to je doba, že ), a tam ich volali aj na krabici mali napísané kuchta. Tak to tak zostalo...
Prvé tlakové hrnce sme kedysi nakupovali v Maďarsku, u nás ich ešte nebolo dostať, to som mala takých 10 rokov ( to je doba, že ), a tam ich volali aj na krabici mali napísané kuchta. Tak to tak zostalo...
20. 3. 2009 12:45
Já si dovolím odpovědět za Terezku, Mikklik, máš pravdu, je to tlakový hrnce
20. 3. 2009 12:44
Taky by mě zajímalo, co je to kuchta. Že by to byl tlakový hrnec ?
20. 3. 2009 12:17
Taky se přidávám, co je to kuchta? Já dělám řepu ve více várkách a vydrží mi pak celou zimu, takže ji zavařuji. Vařím většinou dle velikosti řepy. Někdy ji mám opravdu velikou a někdy je malinká, ale většinou to je kolem ty hodiny a půl. To si každý musí pohlídat podle sebe.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 14 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 26 minutami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 28 minutami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 49 minutami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 2 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 3 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 4 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Další recepty
Tématické fráze: červená řepa zavařování červená řepa recepty červena repa zavařování červené řepy červená řepa recepty zavařování zavařování červené řepy recept jak naložit červenou řepu zavařování řepy jak dlouho varit cervenou repu recepty z červené řepy zavařování červená řepa zavarujeme cervenou repu recept na zavařování červené řepy červená řepa zavařování recept červená řepa recept červená řepa a zavařování červená řepa zavařování recepty zavařování červené řepy v troubě recepty na zavařování červené řepy jak uvařit červenou řepu
Suroviny: řepa červená, voda, ocet, sůl, cukr, cukerin
Červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwR3
17 názorů