Ořechové řezy (trvanlivé)
Pokud hledáte moučník, který vydrží výborný i několik dnů po upečení, právě jste ho našli! Vyzkoušený rodinný recept na vrstvené řezy plné ořechů je vhodný nejen na neděli ke kávě, ale také na svátky, jako Vánoce nebo Velikonoce.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 040 kJ / 7 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,14 g |
Tuky | 494,08 g |
Vláknina | 24,66 g |
Cholesterol | 2,47 g |
Sodík | 760 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 722,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlubší velký plech dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 2: Připravíme světlé těsto, na které spolu třeme moučkový cukr a máslo doběla. Do hotové směsi zašleháme po jednom žloutky a nakonec opatrně a dobře vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Světlé těsto pomalu a opatrně rozetřeme na připravený plech. Jde to trochu hůře.
Krok 4: Připravíme vrchní ořechové těsto. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a opatrně do něj zabalíme mleté ořechy a moučkový cukr. Nakonec vmícháme 2 lžíce mouky smíchané se zbytkem prášku do pečiva.
Ořechové těsto nalijeme a rozetřeme na těsto světlé. Krok 5: Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 150-180 °C asi 60 minut. Poté zkusíme špejlí na pár místech propíchnout - pokud zůstane špejle suchá a čistá, je upečeno. Krok 6: Poleva: čokoládové tyčinky spolu s máslem rozpustíme v horké lázni a vymícháme, až se hmota spojí (nebo použijeme jakoukoli jinou, vyzkoušenou a oblíbenou polevu). Krok 7: Po upečení můžeme korpus pokapat rumem nebo citronem a potřít marmeládou a pak polít čokoládovou (nebo jinou) polevou.
Ořechové těsto nalijeme a rozetřeme na těsto světlé. Krok 5: Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 150-180 °C asi 60 minut. Poté zkusíme špejlí na pár místech propíchnout - pokud zůstane špejle suchá a čistá, je upečeno. Krok 6: Poleva: čokoládové tyčinky spolu s máslem rozpustíme v horké lázni a vymícháme, až se hmota spojí (nebo použijeme jakoukoli jinou, vyzkoušenou a oblíbenou polevu). Krok 7: Po upečení můžeme korpus pokapat rumem nebo citronem a potřít marmeládou a pak polít čokoládovou (nebo jinou) polevou.
Zveřejněno 3. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové řezy (trvanlivé)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2n2
Moje poznámka
Ořechové řezy (trvanlivé)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2n2
Nejnovější recepty
Kmínové tyčinky
Přidáno před 11 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
Přidáno před 14 hodinami
Skořicový věnec s fíky a pistáciemi
Přidáno před 17 hodinami
Bramborový salát se zakysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Dubajská čokoláda
Přidáno 26. 11. 2024 22:15
Štikozubec pečený v pečence na bramborách
Přidáno 26. 11. 2024 21:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Holka u plotny radí: Jak na dubajskou čokoládu? Připravit ji můžeme i ve formě pralinek, mezi cukrovím se budou vyjímat
Káva calimero zahřeje i ty největší zmrzlíky: Vaječňák nápoj příjemně zjemní a whisky mu dodá na síle
Jak dlouho vydrží nepečené cukroví? Z tvarohu či pudinku jen pár dnů, s alkoholem týdny, základem je správné skladování
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Verka22 před 9 hodinami
Vepřové výpečky II
Aknytsirk před 9 hodinami
Sádlo z trouby bez míchání
Tessyie před 9 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Rozmarynka před 10 hodinami
Jogurtová bábovka II
habis před 11 hodinami
Bábovka
Rozmarynka před 12 hodinami
Gnocchi po česku - se zelím a slaninou
Janicevlcice před 12 hodinami
Caffé řezy
ellin před 13 hodinami
Rychlá bábovka
Beruna před 14 hodinami
Játrová omáčka
lentilka81 před 17 hodinami
Tématické fráze:
orechove rezy,
vánoční ořechové řezy na plech,
vánoční ořechové řezy,
recepty na trvanlivé svatební cukroví,
trvanlivý moučník,
ořechové pásky,
ořechova buchta,
trvanlivé moučniky,
trvanlivá buchta,
ořechové řezy recept,
trvanlivý krém,
trvanlivý krém do cukroví,
ořechové řezy cukroví,
trvanlivé krémy,
ořechové řezy na plech,
trvanlivé ořechové cukroví,
ořechový řez,
trvanlivý krém do ořechů,
vánoční řezy na plech,
trvanlivé krémy do cukroví
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
bílek,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka,
marmeláda,
rum,
tyčinka ledové kaštany,
máslo
Komentáře (40)