Paneer
Indický sýr - paneer je dobré si připravit den dopředu. Když je odleželý, lépe se krájí a drží tvar. Skvěle se griluje a peče, protože si zachovává pevnou strukturu. Pečením se jeho chuť zvýrazní. V indické kuchyni často nahrazuje maso.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 112 kJ / 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 58,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Paneer je indicky syr, nieco ako nas tvaroh,ale tuhsi na tolko, ze sa da pekne krajat na kocky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2010 09:07
Ja nad tym nespekulujem. Uvarim a zjeme.
10. 6. 2010 00:08
Píšeš,že je to sýr,něco jako náš tvaroh - ale to je opravdu tvaroh, jen vymačkaný o něco víc než měkký a méně než tvrdý tvaroh na strouhání. "Voda",kterou vyléváš,je syrovátka,kterou si za drahé peníze můžeš koupit. Jen nevím,jakou bude mít chuť,když se tam dává citron. Klasicky se tvaroh vyrábí zahřátím kyselého mléka. Syrovátku je možno vypít nebo se z ní vařívala polévka.
Ten středně tuhý tvaroh si můžeš udělat i z měkkého tvarohu (dát do plátěného sáčku a vymačkat).
Ten středně tuhý tvaroh si můžeš udělat i z měkkého tvarohu (dát do plátěného sáčku a vymačkat).
4. 5. 2010 01:18
Jani,díkyvypadá moc jedle,babi kdysi dělávala z domácího mléka,no musím to zkusit
3. 5. 2010 21:36
Použila jsem dva litry plnotučného mléka z penny a sýr je výborný
3. 5. 2010 21:17
+8
Jani,to jsi dělala z jakého mléka
Jani,to jsi dělala z jakého mléka
3. 5. 2010 21:11
supeer!
3. 5. 2010 21:10
3. 5. 2010 20:46
michsamant,vyráběla jsem Paneer a je výborný, moc dobře se dělá.
Nechala jsem ho odkapat v plátýnku a vznikl mi krásný bochánek přidala jsem foto jestli nevadí dík za recept
Nechala jsem ho odkapat v plátýnku a vznikl mi krásný bochánek přidala jsem foto jestli nevadí dík za recept
27. 4. 2010 23:37
Zítra asi vyzkouším z mléka co se u nás prodává v automatu. Není pasterizované a je dost tučné tak uvidím a dám vědět
27. 4. 2010 22:28
Já dostala podobný ošmakovat, ochucený a naložený, vynikající pochoutka :)) klik
27. 4. 2010 22:12
To je super domácí sýry máme moc rádi určitě vyzkouším
bodík
bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bezlepkové ovesné lívanečky s banánem
Přidáno před 4 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 20 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 23 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 3 minutami
Jednoduchý houbový guláš
Smirny uvařila před 34 minutami
Burger z červené čočky
Majda07 uvařil před 1 hodinou
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Petaja uvařil před 2 hodinami
Francouzské brambory
PokusOmyl uvařila před 2 hodinami
Křidélka pečená s novými bramborami
Lennulinka uvařila před 3 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
Petaja uvařila před 3 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Bizon52 uvařila před 4 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuřecí plněné plátky s vinnou omáčkou
mibrix uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: paneer sýr paneer paneer recept domaci syr z mleka a citronu shahi paneer recept paneer recepty domácí balkán z tvarohu panir domácí paneer domácí sýr paneer paneer sýr recept paneer kde koupit syřidlo kde koupit paneer shahi paneer domácí sýr citron paneer výroba výroba paneer mléko citron výroba sýra domaci syr z citronu
Suroviny: mléko, šťáva citronová
Paneer
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYD5
26 názorů