Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.
Suroviny pro 22 kusů
22 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 17 701 kJ / 4 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,49 g |
Tuky | 326,98 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 244,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 5. 2010 17:26
věnečky děláme každé vánoce a vždy zmizí jako první. Děláme ale jiný krém, který mi chutná ještě více. Dovolím si ho napsat. Do kastrolu dáme 1/4 l mléka, 4 žloutky, 3dkg škrobové moučky, 8dkg moučkového cukru a 1 vanilkový cukr, dáme vařit a za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí. Dáme vychladnout a poté vmícháme celé máslo a rum podle chuti.
19. 5. 2010 10:35
Vypadají nádherně,a jsou skvělé,opravdu jsou jednoduché.Bála jsem se že budou tvrdé,ale jsou krásně křehké.Příště udělám z dvojité dávky,bylo toho málo
18. 5. 2010 12:15
Věnečky jsou nádherné a mám chut se do nich pustit.
18. 5. 2010 11:07
tak jsem taky upekla, ale bylo jich málo!!!
18. 5. 2010 07:49
Tak tyto od Meay vyzkouším také,vypadají krásně a Lemarti se opravdu povedly. Dávám bodík
18. 5. 2010 06:20
Lemarti, super, psala jsem, že jsou jednoduché
17. 5. 2010 21:08
Věnečky jsem dnes vyzkoušelaVůbec moje první věnečky a musím napsat,že jsou opravdu jednoduché a povedly seBodíka jsem už dala dřív,tak ted jestli můzu přidám i fotečkuDěkuji za suprový receptík
14. 5. 2010 22:41
manžel se nemohl rozhodnout mezi Andělsky nadýchaným perníkem a těmito věnečky - udělala jsem tedy oboje ....věnečky jsou perfektní, opravdu velmi jednoduché a dobré...+
13. 5. 2010 07:27
Já peču odpalované těsto 10 minut prudce a 10 minut ještě dopékám na 150°C. Po rozkrojení musí být uvnitř suché
13. 5. 2010 06:31
Prskavka, tak to jsi je vytáhla moc brzo, příště se určitě povedou a neklesnou
12. 5. 2010 14:43
Tak hlásím jak jsem slíbila!Věnečky jsem vyzkoušela,v troubě vypadaly nááádherně,ale jen do té doby,než jsem je vyndala.Hned spadly,na chuti to znát nebylo,byly výborné,jen bohužel ne tak krásně,jak by asi měly.I tak doporučuji,určitě budete mít šikovnější ruce
9. 5. 2010 08:13
JAHODA, věnečky peču v hodně rozpálené troubě na těch 180-200 stupňů, jedříve dám větší teplotu a pak třeba trochu uberu, teplotu měním během pečení a plech mám úplně dole. Troubu během pečení neotvírám, až ke konci, až jsou věnečky zvednuté, jinak by těsto spadlo . Pečeš tak dorůžova, to zvládneš.
Jinak moje první věnečky se nepovedly . Nejprve jsem místo 1/4 l vody dala 0,5 l , tak jsem těsto dělala znovu a nepovedly se mi ani když jsem pekla. Jeden plech byl spálený, na dalším mi zase věnečky spadly , snad jen jeden plech byl tehdy ok, ale to jsem s pečením začínala a s kuchyní se seznamovala. Vy tady jste už zkušené kuchařky, tak věřím, že se ti to určitě povede, budu se těšít na fotečky . Opravdu je tento recept jednoduchý.
Jinak všem děkuji za bodíky a jsem ráda, že jsem vám tento receptík líbí.
Jinak moje první věnečky se nepovedly . Nejprve jsem místo 1/4 l vody dala 0,5 l , tak jsem těsto dělala znovu a nepovedly se mi ani když jsem pekla. Jeden plech byl spálený, na dalším mi zase věnečky spadly , snad jen jeden plech byl tehdy ok, ale to jsem s pečením začínala a s kuchyní se seznamovala. Vy tady jste už zkušené kuchařky, tak věřím, že se ti to určitě povede, budu se těšít na fotečky . Opravdu je tento recept jednoduchý.
Jinak všem děkuji za bodíky a jsem ráda, že jsem vám tento receptík líbí.
8. 5. 2010 21:17
Ježiiiš neee Na tebe ne ale na sebe,že se toho bojím a tak se do nich pustím víš?
8. 5. 2010 21:10
8. 5. 2010 20:33
Ty jsou krásné,jedna báseň!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 7 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 9 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 11 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 8 minutami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 20 minutami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 28 minutami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 30 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 37 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 44 minutami
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 48 minutami
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 53 minutami
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 54 minutami
Pastýřská pomazánka se smetanou
tara23 uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Gougères aneb sýrové jednohubky z odpalovaného těsta. Pečou se jako věnečky a chutnají famózně
Francouzské éclairs z odpalovaného těsta s námi zvládnete jako nic
Další recepty
Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků
Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Xg
287 názorů