Karamelovou šlehačku do větrníků nebo dortu s námi určitě zvládnete hned napoprvé
Mnohé moučníky a postupy jsou pro nás výzvou. Zvládnout je hned napoprvé nám pomáhají podrobné postupy v kuchařských knihách nebo rychlejším způsobem hledání na internetu. Jednou z výzev bývá odpalované těsto a z něj vyrobené věnečky nebo větrníky.
Větrníky jsou plné kruhy z odpalovaného těsta, které po vodorovném rozkrojení plníme náplní z vanilkové šlehačky (krém Chantilly) a karamelové šlehačky, pokud tedy připravujeme klasické větrníky. Karamelovou šlehačku vás snadno naučíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na karamelovou šlehačku
- Z cukru zvolna a bez míchání připravíme karamel.
- Smetanu ohřejeme a vlijeme ke karamelu. Pozor, směs může prudce vzkypět.
- Postupně karamel ve smetaně rozvaříme na jednolitou směs. Po zchladnutí uložíme do chladničky na 12 hodin.
- Šlehačku klasicky vyšleháme a ihned použijeme. Šlehačkou plníme dorty, rolády, větrníky i jiné sváteční dobroty.
Odpalované těsto můžete vyzkoušet podle našeho názorného videa. Věřím, že se vám podaří.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 2 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 3 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Creme caramel: Fantastický karamelový krém vás nadchne svým vzhledem i chutí
Máslové brambory s pečeným česnekem: Chuťově výraznější příloha se báječně hodí k minutkám, ale i jako samostatné jídlo
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Komentáře