Řezy s vaječným likérem
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech 30x40 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 21 210 kJ / 5 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,83 g |
Tuky | 304,16 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 414,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Knihovnička receptů
Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:
Sodovka - 11.1.2011 13:19
Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34
Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2010 15:48
Dobrý den, tento recept mě velice zaujal a chtěla bych ho vyzkoušet Co mě zarazilo v pracovním postupu je, že vyšlehám žloutky s cukrem a přidám horkou vodu. \\\"Neuvaří\\\" mi ta horká voda ty vajíčka? Děkuji za odpověď
7. 6. 2010 11:40
Já jen žasnu ...ukládám
23. 5. 2010 19:35
krispin - to mě mrzí, piškot jsem také neměla vysoký. Důležité je vše pořádně šlehat a nezapomnět na prášek do pečiva. U krému je také třeba po přidání pudingu k máslu ještě šlehat, až krém zesvětlá - je potom takový nadýchaný(jak píši, musí být puding vychlazený - měl by mít stejnou teplotu jako máslo, aby se nesrazil - to je tak u všech máslových krémů.Pokud je puding ještě vlažný, krém nevyšleháš.) Opsala jsem recept přesně z časopisu, dělalo se mi to pěkně podle něj, ale teď jsem raději připsala ke krému, že se musí máslo po přidání pudingu ještě šlehat - spíš pro začátečníky...Příště se určitě povede líp, takto se člověk učí a získává praxi
23. 5. 2010 18:05
tak jsem receptík vyzkoušela, ale nevim kde jsem udělala chybu piškot mi nevystoupal tak jako tobě na fotce a krém se s tvým krémem na fotkách nedá srovnat, konzistenci měl ako řidký pudinkkde je chyba?
21. 5. 2010 22:06
BAJINO, právě naopak, vůbec to není složitý. Jen jsem to podrobně rozepsala, aby bylo vše jasné. Zkus, stojí fakt za toUpečeš piškot, natřeš marmeládou, uvaříš puding, zamícháš do něj tu nejlepší ingredienci-vaj.koňak - a vychládný vyšleháš s máslem. Natřeš tím piškot a na závěr - vyšleháš zmíněnou šlehajdu s cukrem a kakaem. Řekni - to zvládnu a uvidíš sama,jsou daleko složitější moučníky. Pěkně v klidu a výsledek se dostaví A doma budeš za "borku"
21. 5. 2010 19:41
ahoj,teda to je nádhera,ale moc složitýfíha......ale i tak posílám bodík fakt krása,šikulka
19. 5. 2010 11:30
Plotna:pařížská šlehačka jde přímo jenom z té rostlinné šlehačky Cremefine.Z normální šlehajdy se musí svařit den předem,jak je uvedeno v receptu.Aby se někdo nespletl.
17. 5. 2010 21:04
Taky dávám bodíkvypadá moc hezky!
17. 5. 2010 16:43
Že se Pařížská šlehačka dá dělat přímo,jsem opravdu netušila.Děkuji.Jsou opravdu famózní.
16. 5. 2010 22:33
Jendo1 - ne kroton, ale "Zimolez japonský 'Aureoreticulata'", a na druhé fotce meduňka+rozmarýn.Za postřeh 1**
16. 5. 2010 21:21
Krásně nafocený recept s dost netradiční ozdobou (kroton a na druhé fotce rozmarýn?). +24
16. 5. 2010 16:25
16. 5. 2010 16:21
23
16. 5. 2010 15:51
16. 5. 2010 12:52
to musí být dobrota.POsílám bodík a ukládám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 30 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 47 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co se dá připravit z plátu piškotového těsta, upečeného na plechu? Řezy, zákusky, malé dortíky a rolády
15 nejoblíbenějších moučníků: Ochutnejte nejžádanější recepty z našeho webu
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Další recepty
Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
217 názorů