Křupavé bramboráky
Do zlatova opečené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé placičky, to jsou bramboráky. Oblíbená klasika z několika několika surovin, patřící k levným lidovým pokrmům našich babiček a dědečků.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 027 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,36 g |
Tuky | 15,47 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 58,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 6. 2012 17:07
Přidávám 20. bodík a moc děkuji za recept a inspiraci, opravdu jsou s tou strouhankou móóc křupavé a dobré.
14. 4. 2012 13:49
lenka.poprocka@seznaqm.czNemám doma mouku tak to jdu dělat se strouhankou a děkuji za nápad
12. 1. 2012 11:43
Merylas:
Dnes jsem hledala recept na dobré bramboráky a vyčetla jsem, že se má struhadlo, na kterém brambory strouháme, potřít citronem. Pak prý nečernají. Budu je dělat až pozdě odpoledne, až příjde manžel z práce, tak to vyzkouším.
Zdraví Jarka
Dnes jsem hledala recept na dobré bramboráky a vyčetla jsem, že se má struhadlo, na kterém brambory strouháme, potřít citronem. Pak prý nečernají. Budu je dělat až pozdě odpoledne, až příjde manžel z práce, tak to vyzkouším.
Zdraví Jarka
11. 1. 2012 18:49
rebelka: BILKOVAI: holky jsem moc rada ze se vam recept libi... jinak trosku mleka tam nekdy take pridam ale to je ze jsou trosku jemnejsi kvuli tomu skrobu. Diky za bodik
11. 1. 2012 18:47
rebeka: Mléko se dává, aby brambory nečernaly
11. 1. 2012 18:37
BILKOVAI: je to tak..u nás dělá bramboráky manžel a zásadně tam místo ouky dává strouhanku, jsou vážně krásně křupavé.. ještě k postrouhaným bramborům přidá krapet mléka..proč, to nevím, ale je to moooc dobré..i proto, že to nemusím dělat já
posílám bodík
posílám bodík
11. 1. 2012 18:23
S tou strouhankou je to zajímavé. Simone, díky, že jsi upozornil na skvělý recept. Jinak bych si ho nevšimla ....+1
11. 1. 2012 18:16
16. 10. 2011 16:29
moc dobré
16. 5. 2011 21:32
Houbablee: dekuji .. tento recept mam od sve babicky a poprve jsem je delala take na tento zpusob a mohu rici ze se tez povedli ..
16. 5. 2011 19:30
Zkousela jsem poprve uvarit bramboraky a vybrala jsem si k tomu vas recept. Vysledek byl vynikajici! Dekuji moc za recept:)
16. 6. 2010 15:04
10. 6. 2010 15:59
10. 6. 2010 07:33
Kristýnko vítám Tě na topkách ať se ti tu mezi námi líbí.
Bramborák můžu pořád,ale se strouhankou jsem to ještě nedělala,vyzkouším a dávám bod
Bramborák můžu pořád,ale se strouhankou jsem to ještě nedělala,vyzkouším a dávám bod
10. 6. 2010 00:57
Bramboraky mame vsichni moc radi. Posilam bodik. 4+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 14 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 3 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 5 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 6 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 7 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit ty nejkřupavější bramboráky? Máme pro vás 2 důležité rady našich babiček
Křupavé bramboráky: Ke křupavosti pomůže nahradit mouku jinou ingrediencí a placky pak smažit na rozpáleném sádle
Bramboráky trochu jinak: Židovské latkes jsou díky jedné ingredienci úžasně křupavé a nejlépe chutnají s jablečnou omáčkou
Další recepty
Tématické fráze: jak se dělají bramboráky domácí bramboráky domácí bramboráky recept domaci bramborak bramboráky bez mouky křupavé bramboráčky bramboráky bramborak recept recept na bramborak dobré bramboráky dobrý bramborák bramboráky se strouhankou bramborak bramborák se strouhankou bramborák bez mouky zdravé bramboráky jak udelat bramboraky bramboráky recept jak udělat bramborak recepty na bramboráky
Suroviny: brambory, vejce, sůl, česnek, majoránka, strouhanka, olej
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
62 názorů