Jablkovo-pomerančový pikantní džem
Budete překvapeni, jak lahodný pomerančový džem získáte. Neobsahuje žádnou pomerančovou kůru, která negativně ovlivňuje chuť v kupovaných marmeládách. Pikantní chuť džemu oceníte i při slepování cukroví.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 819 kJ / 4 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,32 g |
Tuky | 3,87 g |
Vláknina | 26,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 094,51 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krájení jablek si můžeme usnadnit tím, že použijeme kolečko, které používáme na bramborový salát. Pokud jsou jablka tvrdší, pokrájíme je neoloupaná na dílky, odstraníme jadřinec a protlačíme až k slupce (obr.2 a 3). Pak slupku odtrhneme nebo zespoda odřízneme. Pokud jsou jablka měkčí, oloupeme je a po kouskách "protlačujeme", až nám zbyde v ruce ohryzek (obr.4).
Zdroj: noviny Blesk
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 10. 2013 19:22
19. 10. 2013 17:33
Džem jsem uvařila,přidala jsem i trochu pomerančové trestě pro intenzivnější pomerančovou chuť. Je to dobré, ale u nás se asi neujme. Každopádně zkusím letos na spojování lineckého. Přidávám foto.
9. 9. 2013 19:09
9. 9. 2013 18:55
Přijmi omluvu - .
6. 9. 2013 15:04
6. 9. 2013 12:47
2. 12. 2011 09:15
1. 12. 2011 18:10
7. 11. 2011 16:44
5. 11. 2011 18:59
28. 9. 2010 09:55
27. 9. 2010 14:08
27. 9. 2010 13:48
27. 9. 2010 12:56
27. 9. 2010 12:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 7 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 9 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 20 minutami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 38 minutami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 50 minutami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 57 minutami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 1 hodinou
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby se džem nekazil. Stačí se řídit jednoduchými pravidly a použít kvalitní ovoce
Proč se sbírá pěna z marmelády? Snížíme kazivost a zároveň pěnu chutně využijeme
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: jablková marmeláda jablečný džem s pomerančem jablečná marmeláda s pomerančem dýnový džem s jablky jablková marmeláda recept jablková marmeláda recept jablečná marmeláda pikantní marmeláda jablečná marmeláda se zázvorem recept na jablečný džem s pomerančem dýňový džem recept dýňový džem se zázvorem jablečná marmeláda s pomeranci staré recepty na marmelády dýňový džem marmeláda z jablek a citron dýňový džem s pomerančem recept recept na dýňový džem dýňový džem s pomerančem bezinková marmeláda s jablky
Suroviny: jablko, pomeranče, citron, kyselina citronová, gelfix, cukr, rum
Jablkovo-pomerančový pikantní džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q7g0
16 názorů