Troubovatá dršťkovka
Suroviny
Porce: 10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 840 kJ / 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,73 g |
Tuky | 33,91 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 333 mg |
Sodík | 300 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 64,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dodatek: Uvařte si tuto polévku v kterýkoli čas. Jde jen o to aby v troubě spočinula na těch 8 hod. A i to je zcela individuelní. Konzumovatelná je jistě už dřív. Zvlášť v případě předvařených dršťek. Ale uvedený čas jí rozhodně neublíží, spíš naopak. Dodatek dodatku: Při kontrolním vaření jsem neměl vývar ani masox. Použil jsem čistou vodu. Pro vůni jsem dal 140 g uzeného které mi přečuhovalo z hrnce na úplně jiné vaření. Ráno kvůli referencím povinně ochutnali další dva přítomní. Létaly jen superlativy a došlo ke změně ranního menu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2017 18:20
Já používám jen předvařené. Vím, že se syrovými je soustu práce a vaření v několika vodách.
10. 6. 2017 18:10
Tak jsem si ho upravila podle svého - snad pomůže i někomu dalšímu:
Z tuku a 2 PL mouky připravit tmavou jíšku, přidat k ní kmín a nechat rozvonět. Pak přidat drobně nakrájenou cibuli i kořenovou zeleninu a orestovat. Zalít studeným vývarem a za občasného míchání přivést k mírnému varu. Pak přidat nové koření, kousky rajčete, stonky libečku a mletou papriku. Přiklopit poklicí, NEMÍCHAT!!!
Po chvíli osolit a zahustit záklechtkou ze 3 PL mouky a 2 dl vody. Vypnout zdroj tepla, vložit nakrájené syrové dršťky, doplnit vodou do objemu 3 litrů a hrnec vložit do trouby se zapnutým spodním ohřevem a rozehřáté na 90°C. V troubě ponechat po dobu 8 hodin!!!
28. 2. 2011 08:16
Když jsem uviděl ten epos načtený na stránce, tak jsem ho chtěl dát smazat. Ale to už byly kladné ohlasy. Nechal jsem ho tady jako odstrašující příklad a nejdelší recept na jídlo co tu asi je. Dík
26. 2. 2011 20:28
26. 2. 2011 19:59
26. 2. 2011 19:30
26. 2. 2011 19:00
26. 2. 2011 18:34
26. 2. 2011 18:30
26. 2. 2011 18:07
26. 2. 2011 18:03
26. 2. 2011 18:02
26. 2. 2011 17:39
26. 2. 2011 16:33
26. 2. 2011 16:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 2 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 3 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 4 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 6 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 6 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho lze uchovat maso v mrazáku? To záleží na druhu masa, poradíme vám
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: hovězí dršťky čištění čištění drštěk dršťky čištění dršťkovka z čeho jsou dršťky z čeho je drstka čištění hovězích drštěk jaká mouka na zahuštění omáčky staré kuchařky cistění drštěk drštková polévka v pomalém hrnci čištění syrových drštěk jak upravit dršťky čištění hovězích drsek hovězí dršťky - čištění pomer ingreienci pro drstkovou polevku žinýrovat se vyškvařené sádlo příliš řídké proc je vyskvarene sadlo ridke vyroba drstkove polivky jak se perou drštky
Suroviny: dršťky, tuk, mouka hladká, vývar, cibule, celer, petržel, mrkev, sůl, paprika sušená sladká, kmín celý, koření nové koření, rajče, libeček
Troubovatá dršťkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVQ2
26 názorů