Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 153 kJ / 5 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,88 g |
Tuky | 284,79 g |
Vláknina | 7,60 g |
Cholesterol | 1,83 g |
Sodík | 696 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 661,02 g |
Postup přípravy
Formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto a upečeme. Po upečení necháme zchladnout, vyklopíme a rozkrojíme na 3 díly. Krok 2: Spodní placku potřeme marmeládou, krémem číslo 1., položíme druhou placku, potřeme je marmeládou a zase krémem č.1 a položíme třetí placku. Krok 3: Pudingovým krémem potřeme půllitr ze všech stran, bílým krémem pěnu, rovněž ze všech stran. Nakonec kakaovým krémem ozdobíme celý dort (zdobičkou). Krok 4: Krém č.1: Salko si uvaříme dopředu, aby bylo studené. Vaří se na mírné teplotě asi 2 hodiny, ponořené celé ve vodě, aby zkaramelizovalo. Nyní šleháme 2 másla a postupně do nich zašleháváme Salko. Krok 5: Kakaový krém: krém ze Salka, lžíce kakaa. Trochu krému se Salka si dáme stranou do misky a přimícháme do něj lžíci kakaa. Krok 6: Bílý krém: bílek s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Pokud se vám bude zdát řídký, přidejte ještě trochu cukru. Pak necháme zchladnout a lehce do toho zašleháme máslo (postupně). Krok 7: Pudingový krém: uvaříme puding a necháme vychladit. Pak šleháme máslo s moučkovým cukrem a postupně zašleháváme vychlazený puding. Nakonec trochu přibarvíme Bretonem, abychom docílili žluté barvy.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort "Pivo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lzj
Moje poznámka
Dort "Pivo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lzj
Nejnovější recepty
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno před 11 minutami
Pečený kuřecí gyros
Přidáno před 3 hodinami
Plněné perníčky
Přidáno před 7 hodinami
Bulgur s rukolou a granátovým jablkem
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky v pikantní okurkové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Cukrovinky na adventních trzích v Praze: Čokolády za 320 Kč, skvělé cukroví na Jiřáku i perníčkový sirup na Míráku
Lékárna.cz: Zdravější sladidla pro vaši linii, zdraví a vánoční pečení bez výčitek
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 před 4 hodinami
Kaldounová polévka
Hanina65 před 4 hodinami
Falešný "segedín" z cukety
MartinMartin před 5 hodinami
Jelení guláš
MartinMartin před 5 hodinami
Guláš z jeleního masa
Simonyta před 5 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Domácí listový závin se slanou náplní
Wikki před 6 hodinami
Majonézové koláčky bez kynutí
Hanina65 před 6 hodinami
Roštěná na celeru
Fitulka před 7 hodinami
Kuře alias Anděl v hubě
Fitulka před 7 hodinami
Tématické fráze:
pivní dort,
dortformy,
dort půllitr,
dortformy.cz,
krém ze salka,
dort půlitr,
dort pivní pullitr,
dort-pivo,
dort z piv,
dort sud,
jak uvařit pivo,
dort s pivem,
dort pullitr sladky,
slaný dort pullitr,
dort ze salka,
slaný dort pulitr piva,
dort z koupeného korpusu,
dort sud s pivem,
slaný dort pulitr,
recepty na pivo
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
jahodová marmeláda,
bílek,
cukr moučkový,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
máslo,
cukr moučkový,
Komentáře (9)