Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso na nádivce a bramborách v římském hrnci

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 185 kJ /
1 000 kcal
Bílkoviny66,99 g
Tuky70,01 g
Vláknina4,06 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 1,17 g
Sůl2,84 g
Sacharidy24,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a odložíme. Na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájená játra, chvíli restujeme, odstavíme, necháme prochladnout. Krok 2: Žemle nakrájíme na menší kostičky, přidáme mléko s rozkvedlanými žloutky, osmažená játra, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a z bílků ušlehaný sníh. Vše zlehka promícháme, dochutíme, mléko použijeme podle potřeby. Krok 3: Na dno namočeného římského hrnce dáme na větší kostky nakrájené brambory, osolíme a promícháme. Na ně rozložíme nádivku a na ni porce kuřecího masa, které posypeme strouhaným sýrem. Krok 4: Hrnec vložíme do studené trouby, pečeme zhruba 90 minut, ke konci odklopíme a dopečeme až sýr zezlátne.

Zveřejněno 8. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso na nádivce a bramborách v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O1R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso na nádivce a bramborách v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

vybusna, děkuji, jsem opravdu ráda, že chutnalo a příště přihoď ten hrášek, třeba do poloviny, není nad spokojeného manžela :-))

trochu som to pozmenila...nerobila som to v rimskom hrnci ale v remoske...bolo to uplne bez problemov..a vyborne. manzel chvilu brblal, ze kde je v tej plnke hrasok....no ja som sa s hraskom v takejto plnke nestretla, ale dobre...nabuduce mu ho tam prihodim....pretoze urcite budem opakovat...mam rada jedla kde sa vsetko robi naraz v jednom hrnci. vdaka
za recept
ozaj....syrom som nesypala.

Jéj, malo to byť 150,- Kčs:-))

V remoske môžeš urobiť všetko. Kedysi pred desiatkami rokov sme robili doma v remoske všetko, či koláče, či zapekané pokrmy, či mäso. Mali sme remosku s 3 misami rôznej výšky, stála 150,- K4S:-))

vybusna, já s tou remoskou nemám moc zkušeností, tak ti nevím. Ale když tam děláš to kuře s bramborama, tak snad by to mohlo jít taky, jen ten sýr dát až těsně před dopečením. Ale ty to kuře a brambory překládáš, ale tady tohle by nešlo. No fakt nevím. Já v té remosce peču občas nějaký koláč a masko jen tak bez brambor.;-)

jeda moja...toto vyzera fantasticky....fantasticky.....merylas myslis, ze to mozem urobit v remoske? receptik nema chyba....mohla by si ho nazvat....obed z rimskeho hrnca :-D v ramci tradicie :-))

Tématické fráze:
recepty z kuřecího masa, římský hrnec recepty, kuře s bramborem v jednom hrnci, kuřecí nádivka, recepty pro římský hrnec, vaření v římském hrnci, recepty na kurecí maso, nadivky do masa, recepty v římském hrnci, římský hrnec kuchařka, recepty kuřecí maso, kuřecí maso s nádivkou, vaříme v římském hrnci, recepty rimsky hrnec, maso,mrkev,brambory v jednom hrnci, recepty s kurecim masem, recept z kureciho masa, kuře v remosce, nádivka do masa, římsky hrnec

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, sůl, česnek, játra drůbeží, žemle, olej, cibule, mléko, vejce, sůl, pepř, česnek, majoránka, brambory, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu