Sirup meduňkový, mátový, levandulový - podle mne
Z čerstvé meduňky, máty či levandule můžeme jednoduše připravit výborný voňavý sirup. Stačí svařit vodu s cukrem a nať či květ v něm louhovat. Sirup podáváme zředěný vodou a ochucený citronovou šťávou jako osvěžující nápoj.
Suroviny pro 1 litr
1 litr
Nutriční hodnoty
Energie | 8 368 kJ / 2 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 500,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pridávame do vody s čerstvo vytlačeným citrónom (preto nepridávam kyselinu citrónovú ako u ostatných receptov je obvyklé) a ľadom. V lete báječne osviežujúce.
Recept som zdedila po mamke, je z jej zbierky.
Robievam vždy čerstvý sirup (z 1 litra vody), preto jeho trvanlivosť neviem odhadnúť. Nepoužívam konzervačný prostriedok. Prípadne doporučujem odskúšať z 300 ml vody a 300 g cukru, alebo aj s pridaním kyseliny citrónovej.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 6. 2011 17:50
9. 6. 2011 10:49
9. 6. 2011 08:37
8. 6. 2011 23:03
8. 6. 2011 22:14
Jana R., s troškou alkoholu - taký letný drink - prečo nie? A k fotkám, som na tom ako ty. Behám teraz k fotografovi. Vtedy som mala iba mobil, aj to divný...
Maris, určite aj s menším množstvom cukru to ide, potom je sirup menej sladký, neviem ale, nakoľko to ovplyvňuje trvanlivosť...tak či tak ho drž v chladničke. Alebo je možné pridať nejaký konzervačný prostriedok. Ja to robím len v lete, mäta aj meduňka je u mňa ako plevel, stále po ruke, levandule mám menej.
8. 6. 2011 20:29
8. 6. 2011 19:57
Mám dilema - mám mátu i meduňku / levanduli ne /, tak nevím, co vybrat. Mohla bych dát míň cukru ?
8. 6. 2011 19:50
8. 6. 2011 19:46
8. 6. 2011 19:25
8. 6. 2011 19:00
8. 6. 2011 18:57
8. 6. 2011 18:56
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jarní vietnamské závitky
Přidáno před 3 hodinami
Francouzský toust (toast)
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Avokádový dip ze zakysané smetany
Přidáno před 8 hodinami
Focaccia s čerstvými rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní vepřová směs s brambory a cuketou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kedlubnové placky
vaclava gregrova uvařila před 55 minutami
Čočková polévka s uzeninou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Výborný banana bread
MTinka uvařil před 1 hodinou
Jarní rajská polévka s řapíkatým celerem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Sýrové karbanátky
motylv uvařila před 2 hodinami
Tvarohová pochoutka s piškoty
Efghi uvařila před 5 hodinami
Pudinkové řezy
vikinka09 uvařila před 5 hodinami
Marmeláda z jahod a rebarbory
veheshova@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Salát ze syrové červené řepy s balkánem a ořechy
veheshova@seznam.cz uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlý levandulový sirup: Na přípravu stačí jen tři ingredience a v kombinaci s proseccem vytvoříte osvěžující letní koktejl
Jak sbírat léčivé bylinky. Důležité je zvolit správný čas a vhodné prostředí
Užijte si sezonu pampelišek: Jak z nich připravit úžasný pampeliškový med i limonádu
Další recepty
Tématické fráze: domácí mátový sirup mátový sirup domácí mátový sirup za studena meduňkový med mátový med mátový med recept výroba mátového sirupu meduňkový sirup meduňkový sirup za studena mátový sirup výroba mátový džem mátový džem meduňkový sirup recept medunkový sirup výroba mátovomeduňkový sirup sirup z medunky matový sirup domácí mátový sirup za studena výroba meduňkový sirup domácí meduňkový sirup
Suroviny: cukr, voda, meduňka, levandule, máta
Sirup meduňkový, mátový, levandulový - podle mne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA70
28 názorů