Taliány
Dříve velmi známá a takřka všude dostupná pochutina se pomalu vytratila z prodejních pultů. Podle tohoto receptu si je však můžete připravit doma a zavzpomínat nebo ochutnat masovou pochoutku z dob rodičů a prarodičů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
1 kg
Nutriční hodnoty
Energie | 13 743 kJ / 3 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,74 g |
Tuky | 294,49 g |
Vláknina | 1,13 g |
Cholesterol | 670 mg |
Sodík | 12,50 g |
Sůl | 31,24 g |
Sacharidy | 2,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dusičnan E252 (dusičnan draselný) pro potravinářské užití dá se koupit pod názvem Sanytr.
Velmi důležité je dodržovat dávkování, může poškodit zdraví, nicméně E252 obsahuje veškerá zelenina, tvrdé a polotvrdé sýry, některé ryby, hlavně uzené atd.
Doporučuji k receptu: místo soli koupit rychlosůl v drogerii Teta, tam už dusičnan je namíchaný.
Bez dusičnanu se dají vyrobit taliánky libové a taliány tučné, ale to už je jiný recept i jiný postup.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 12. 2014 23:52
3. 12. 2014 08:36
25. 7. 2014 22:55
23. 7. 2014 21:57
haolza:
28. 5. 2014 14:53
28. 5. 2014 12:47
1. 5. 2014 11:46
19. 2. 2014 19:18
28. 4. 2013 12:56
28. 4. 2013 12:43
jarda Kadic: máš pravdu, rychlosůl musí být.
Cituji http://www.obchod.heroldreznickepotreby.cz/67-rych...:
Solící dusitanová směs (tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, klobás, salámů, sekané, uzených mas, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. Přispívá ke zvýšení údržnosti a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.
Na této adrese ji také lze koupit - 1 kg za 18 Kč, ale s poštovným vyjde na 179 Kč. To bude lepší ta TETA !
28. 4. 2013 12:41
28. 4. 2013 08:44
28. 4. 2013 08:10
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 23 minutami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 28 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 30 minutami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 1 hodinou
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 1 hodinou
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 10 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: talián uzenina jak připravit talián taliany recept na taliany talián uzenina příprava taliánů taliáni recept taliány recept jak dlouho vařit taliány talián recept taliáni jak je připravit jak se připravují taliáni taliáni jak připravit taliány vyroba talianu taliáni jak dlouho vařit taliáni jak se jí jak vařit taliány co je talián talián příprava
Suroviny: plecko telecí, lalok vepřový, ramínko vepřové, sůl, rychlosůl, pepř mletý, zázvor, kardamom, česnek
Taliány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKmE
13 názorů