Malinový džem
Zásoba marmelád a džemů se hodí vždycky. A ty červené mají obzvlášť děti rády. Vyzkoušejte tento jednoduchý návod na malinový džem, kdy maliny rozvaříme s cukrem a zakonzervujeme s kyselinou citronovou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 274 kJ / 3 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,20 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 64,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 855,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo chce, může rozvařené maliny ještě přes sítko přepasírovat, pak přidat cukr a vařit.
Rodinný recept mého dětství.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 10. 2023 13:33
rýchly postup, ostane výborná chuť malín
10. 8. 2022 11:00
Zdena z JM: vsechno lepidlo jde dolu, staci pomazat olejem, vzdy ze vseho odeslo, nikdo neveril ...
10. 8. 2022 10:59
Helena: No existuje jednoducha finta. odmocit strhnout a kdyz zustane lepidlo tak se da snadno sundat olejem, pomazat sklenici a uvidite jak to krasne pusti dolu, pak jen odmastit a sklinka je jak nova.
27. 6. 2018 14:59
hosta:
Už jsem nestihl doplnit, že mi hlava nebere formulaci: "750 g cukru krystal (nebo dnes 500 g želírovacího cukru"
Kaill:
Nebo vařit déle, tak jako kdysi
Už jsem nestihl doplnit, že mi hlava nebere formulaci: "750 g cukru krystal (nebo dnes 500 g želírovacího cukru"
Kaill:
Nebo vařit déle, tak jako kdysi
27. 6. 2018 14:56
Kaill: pokud jsi nepoužil želírovací cukr, tak je to pravděpodobné - zkus nastrouhat na jemno dvě kyselejší jablka a povařit s nimi.
27. 6. 2018 14:53
Kaill:
Zkuste už při vaření přidat citronovou šťávu
Zkuste už při vaření přidat citronovou šťávu
27. 6. 2018 14:03
nevím co dělám špatně, je to pořád řídké :(
28. 6. 2015 08:21
Strašně moc nesnáším nálepky na skleničkách, je to nechutné a zvláště pak že etikety jdou dobře dolů a když né, a zbyde na skle matlavý a lepivý film tak je možné použít čistící prášek a oškrabat pečlivě nožem.
5. 7. 2014 22:08
Kazi:KL = kávová lyžička
5. 7. 2014 21:50
Co prosím znamená zkratka KL?
18. 6. 2014 07:27
Zdena z JM: Zdeni, já tě chápu, ale fakt je to dle každého. Je sice fakt, že tím, že si dávám práci s vypařováním a vymýváním sklenic, abych do zavařenin nemusela dávat žádné přípravky proti plísním, tak se mi původní nálepky odmočí samy, ale nikoho za to neodsuzuju, je to malicherné. Ale na druhou stranu je pravda, že se dají vyrobit krásné etikety i na PC, ale ne každý na to má čas a chuť.
Moje babička i mamka to popisovaly vždy svým nádherným rukopisem, na to já nemám, vždycky naplácnu nálepku s názvem a rokem, žádná ozdoba to teda není
Moje babička i mamka to popisovaly vždy svým nádherným rukopisem, na to já nemám, vždycky naplácnu nálepku s názvem a rokem, žádná ozdoba to teda není
18. 6. 2014 07:03
No já se přiznám,že staré etikety na skleničkách s domácími zavařeninami přímo nesnáším.Připadá mi to,jako kdyby ty skleničky nebyly pořádně umyté.Ale je to samozřejmě každého věc.Já skleničky třeba klidně i na hodku ponořím do vody a pak jdou etikety krásně stáhnout.Skleničky od "Helmans" rovnou vyhazuju.Z těch to lepidlo nedostanete.
18. 6. 2014 06:57
niniki: nezáleží na etiketách ale na obsahu a ten je dokonalý, jako v životě nezáleží na vnějším vzhledu člověka, ale na jeho charakteru.
17. 6. 2014 22:44
Nechapu, ze kdyz si da nekdo tolik prace s takovou dobrotou, tak neodstrani etikety ze sklenicek :(
10. 7. 2011 14:57
Rebi, no to mi povídej
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 6 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 9 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 10 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 11 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 11 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma maliny. Jak nejlépe chutnají a jak si poradit s velkou úrodou
Jak skladovat a zpracovat maliny? Pochutnáte si na nich i v zimě. V mrazničce vydrží až 8 měsíců
Jak na to, aby se džem nekazil. Stačí se řídit jednoduchými pravidly a použít kvalitní ovoce
Další recepty
Tématické fráze: malinový jam malinová marmeláda rybízovo malinová marmeláda domácí malinová marmeláda marmeláda z malin recept malinovo rybízová marmeláda malinová marmeláda recept malinový lekvár recept na malinový jam malinová marmeláda bez zrníček domácí marmeláda z malin recept marmeláda z malin malinová zavařenina malinový marmeláda marmeláda z malin domácí malinová marmeláda recept rybízovomalinová marmeláda recept na marmeladu z malin rybízový džem recept malinovy jam recept
Suroviny: maliny, cukr krystal, kyselina citronová
Malinový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9V1
34 názorů