Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušená rajčata v olejové lázni

Sušená rajčata se stávají oblíbenou součástí našich jídelníčků. Využijete je v teplé i studené kuchyni, ale pochutnat si na nich můžete i samostatně. Pokud takto zpracujete přebytky vyzrálých domácích rajčat, připravíte si lahůdku pro zimní sezónu.

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min bez doby sušení

70 min (70 min příprava, bez doby sušení)

8. 8. 2011 17:45

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie13 846 kJ / 3 309 kcal
Bílkoviny20,57 g
Tuky290,79 g
Vláknina38,54 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 153 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy133,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Správně usušená rajčata mají pokroucené, zkrabacené okraje, ale nešustí jako např. usušené hříbky. Pakliže se stane, že je přesušíme, nic hrozného se neděje, zalijeme je horkou vodou a necháme cca 2 minutky nabobtnat a dále pokračujeme dle návodu. Samozřejmě že je necháme na sítku okapat.

Zkuste, je to veliká dobrota a určitě vyjde levněji, než předražená v obchodě.

Olej samozřejmě použijeme do různých zeleninových či těstovinových salátů nebo k marinování masa.

Ze 2 kg čerstvých rajčat je cca 260 g sušených.

Pokud sušíte v sušičce, plata je dobré po nějakém čase prohazovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

8. 8. 2011 19:48

Jana Pá::-D:-D:-D prý frajerko:-D:-D:yes::yes: nepřesuš to:-!:-! a když se to stane..viz výš:-D:-D:yes::yes:

Jana Pá

8. 8. 2011 19:42

Frajerko a kdepak si byla vloni, když já se tak snažila a sušila a pak to "zmastila":-O, že dnes to tahám ze sklenice jako sušené houby:-O, ani do masenka se nedá přidat;-(, protože to křupe, ach,ach, ale letos to vyzkouším podle tvého,držím si palce, aby to vyšlo, nebo pošlu hromy a blesky do ..... myslím Tramtárie:-D:yes:, bodík posílám předem:-D

ivulinka ivulinka

8. 8. 2011 19:31

Luxusní:yes::-!

rebeka rebeka

8. 8. 2011 19:02

maris:děkuji všem za zájem a hezké komentáře:-K:-K..ale od tebe,Maruško( a ty víš proč..) mě to těší zejména:-8:-*:-K
moc všem děkuji:-K:-K
no,snažila jsem se to trochu rozepsat,protože jsem se toho zpočátku sama bála..
zkuste a dejte vědět,holky:-K

maris maris

8. 8. 2011 18:55

Rebi - asi tě budu následovat a začnu taky sušit:-). Máš krásné fotky a recept je super napsaný:yes::-)+

senky senky

8. 8. 2011 18:51

Rebuško:-K,děláš chutě:-p,já sice rajčata nejím,ale co bych pro ty tři chlapy doma neudělala:-8.Zrovna dnes jsem si z práce od kolegyně tašku přinesla;-).Tobě bodík předem:yes::yes:

magdalenka magdalenka

8. 8. 2011 18:45

rebeka:v chladničke držím ten baklažán naložený do oleja. Paradajky v oleji skladujem iba tak v špajzi - schované za uhorkami.;-) A pretože mám nasušené ešte od vlaňajška, nakladám hocikedy, keď sa mi zachce, nerobím zásoby, iba tak po dvoch malých fľaštičkách...

srettka

8. 8. 2011 18:37

Mas to exkluzivni rebarborko,krasa z rajskeho raje,asi to taky zkusim diuce zlaty;-)
a timto ti udeluji raad zlateho rajcete suseneho:-):yes::yes::yes:

spagetka spagetka

8. 8. 2011 18:31

Rebíí - supééér a dělám jako ty.
AniCz - v podstatě je pravda, že záleží na odrůdě rajčat, ale bacha i na době, jak sušíš.Já suším s dužninou, nevyndávám ji, pokud dělám plátky, ty čtvrtky moc nedělám, plátky jsou lepší

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 8. 2011 18:31

Nadi, :yes:;-):-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

8. 8. 2011 18:25

Nadi, moc pěkné, opravdu paráda:-O;-):-K:yes::yes:

Bibinka Bibinka

8. 8. 2011 18:22

Rebíčku, máš ty rajčátka moc pěkný a tak okořeněný, to bude dobrůtka, proto ti dávám 5.bod:yes:

rebeka rebeka

8. 8. 2011 18:22

magdalenka:Magdi..já to letos dělala poprvé:-8 a ten horký olej,jak jsem se dočetla,by to měl víc konzervovat..nemusíš dávat do ledničky:-K

rebeka rebeka

8. 8. 2011 18:20

AniCiz:hmmm,žlutééé:yes::yes::yes: to bude kráásná barvička..a tak to smíchat s těma červenýma..to by byla pastva pro oko:yes::yes::-*:-8

magdalenka magdalenka

8. 8. 2011 18:17

rebeka:ja suším tiež v sušičke, moje tiež nemajú takú krásnu farbu, ale asi to prešvihnem s dobou sušenia. Potom nakladám len s provensálskym korením a cesnakom - plátky dávam medzi vrstvy. A pretože som samouk - zalievam studeným olejom, ale neprevraciam dolu viečkom, potom schovám do špajzy a až po cca 10 dňoch otvorím. (Nakladala som takto do oleja aj opečený baklažán. Ten ale držím pre istotu v chladničke.)
Za recept ti patrí bod!

1 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sušení rajčat sušená rajčata recept sušena rajčata sušení rajčat v sušičce sušená rajčata v oleji recept jak usušit rajčata recept na sušená rajčata v oleji sušení rajčat v troubě sušená rajčata v troubě jak sušit rajčata recept na sušená rajčata jak naložit sušená rajčata jak spravne susit rajcata jak dlouho sušit rajčata v sušičce sušená rajčata v oleji sušené rajčata recepty bez masa sušená rajčata v sušičce jak sušit rajčata v sušičce jak použít sušená rajčata recept sušená rajčata

Suroviny: rajče, olej olivový, ocet, sůl, sušená bazalka, koření oregáno sušené, tymián sušený, koření provensálské, česnek sušený

TopRecepty.cz

Sušená rajčata v olejové lázni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7zG