Suroviny
Porce: 4 - 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 427 kJ / 341 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,19 g |
Tuky | 22,99 g |
Vláknina | 9,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 26,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na jemné nudličky. V širším kastrolu mírně rozehřejeme tuk, přidáme pokrájenou cibuli a pomalu jí restujeme do sklovata.
Krok 2: Hlávku zelí očistíme, překrájíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na jemné nudličky. Na sklovatou cibuli přidáme zelí a necháme restovat.
Krok 3: Poté přidáme lžíci cukru a za stálého míchání ho necháme v hrnci roztavit do světlé barvy. Zelí se tím krásně obalí. Poté přidáme tymián, kmín, zamícháme a ihned zalijeme vodou do třetiny výšky zelí. Zelí zlehka osolíme a dusíme asi 5 minut bez poklice, uniknou tak výpary a zelí tolik nenadýmá.
Krok 4: Poté ze zelí vydusíme všechnu vodu a zlehka jej za stálého míchání zasypeme moukou. Mouka se tak nabalí na zelí a nedělá hrudky. Vše pár minut orestujeme a pak podlijeme studenou vodou opět do třetiny výšky zelí.
Krok 5: Zelí necháme ještě asi 10 minut dusit a pak jej dochutíme solí, cukrem a nakonec octem dle vlastní chuti.
Zveřejněno 7. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tymiánové zelí - dušené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOg5
Moje poznámka
Tymiánové zelí - dušené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOg5
Nejnovější recepty
Krémová květáková polévka se smetanou, sytá a lehce pikantní
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z mangoldu s cizrnou
Přidáno před 3 hodinami
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 22 hodinami
Linecký talíř
Přidáno 6. 4. 2025 12:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 44 minutami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 2 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 3 hodinami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
trdlo před 4 hodinami
Krtkův dort na plechu
gabikka před 6 hodinami
Jablečná bábovka
Dagemar před 7 hodinami
Salát z červené řepy
Radka61 před 7 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 9 hodinami
Tématické fráze:
tymiánové zelí,
dušené zelí recept,
zelí recept dusene,
hlávkové zelí recepty,
dušené zelí recepty,
recepty na netradiční zeli,
úprava zelí bez mouky,
zelí na tymiánu,
dušené zelí s tymianem,
červené zelí s tymiánem,
dušené zelí,
hlávkové zelí jak zachovat,
netradiční zelí,
dušené zelím,
slezská hrudka,
dušené hlávkové zelí,
zelí s tymiánem,
červené zelí s tymián,
kysané zelí netradičně,
netradiční recepty ze zelí
Suroviny:
zelí hlávkové,
olej,
cibule,
sůl,
cukr krupice,
tymián čerstvý,
kmín drcený,
mouka hladká,
voda,
ocet
Komentáře (9)