Kuřecí pohlazení v zakysance
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 061 kJ / 1 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,94 g |
Tuky | 109,20 g |
Vláknina | 23,18 g |
Cholesterol | 167 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 42,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept jsem našla ve starém časopise pro pamětníky:-) “Sedmička pionýrů“ pod názvem Smetanové kuře a v surovinách byly uvedeny kuř. prsa. Rcp jsem si trochu upravila. Vína tam bylo uvedeno jen 50 ml a žampionů 350 g tence nakrájených. Já jsem měla zbytek, tak jsem dala všechny a ve větších kusech a závěr byl moc príma. Jen se mi při focení rozbil fotoaparát, tak výsledná fotka je mobilem a jídlo vypadá trošku nevalně, ale věřím, že čtenáři prominou:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2011 10:22
dělám velmi podobně
AntoníneZ - také se mi to stalo - ono je potřeba tu zakysanku nedávat studenou - pak má opravdu tendenci jakoby se srazit (já odeberu část horké omáčky a do té tu zakysanku zamíchám a po rozmíchání vliji do omáčky a už se mi nikdy nesrazila)
8. 12. 2011 23:37
AntonínZ-zakysanku dávám i do svíčkové i jiných omáček,provařuji 10-15minut a ještě nikdy se mi nic nerozděliloTato omáčka je bez mouky,tak těch 5minut provaření stačilo.Věřím,kdyby tento recept byl závadný,že by ho v tehdejší době"funkcionáři" vůbec nepustili do stranického tiskuA já osobně přidávám do receptů pouze chutné a podařené jídla
8. 12. 2011 23:01
Jak jste přišel na to, že v zakysané smetaně, se něco rozdělí na tvaroh a syrovátku
8. 12. 2011 22:50
ale na té fotce to nevypadá, že je z toho tvaroh
8. 12. 2011 22:42
8. 12. 2011 22:23
8. 12. 2011 21:46
8. 12. 2011 21:43
8. 12. 2011 19:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 minutami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 4 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 6 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 7 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 8 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: zdravé kureci ctvrtky kureci prsa v zakysance kuřecí na zakysance kuřecí křidélka v zakysance kureci rizky v zakysance kuřeci řízek v zakysance kuřecí prsa pečená v syrovátce kureci ctvrky v zakysane smetane kuřecí kuřecí v tvarohu kureci zbytky varene kůže kuřecí mouka provaření
Suroviny: kuře čtvrtky, víno bílé, žampióny, cibule, česnek, olej olivový, smetana zakysaná, parmazán, sůl, pepř
Kuřecí pohlazení v zakysance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMqD
9 názorů