Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celer marinovaný

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gmptop gmptop

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 098 kJ /
502 kcal
Bílkoviny22,50 g
Tuky4,50 g
Vláknina67,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,41 g
Sůl3,00 g
Sacharidy59,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer postrouhám na struhadle s velkými oky. Krok 2: Ovařím ve vodě se lžičkou soli cca 5 minut. Krok 3: Udělám si nálev. Ocet, vodu, cukr, vavřín, nové koření, lžičku soli povařím cca 5 – 10 minut. Krok 4: Když mám náladu, tak nechám cukr trochu zkaramelizovat společně s novým kořením a vavřínem, lepší se rozvoní, ale to jen opravdu minutku, aby se nepřipálilo. Krok 5: Celer nacpu do 0,33 sklínek a zaliju horkým nálevem. Zavíčkuji a otočím dnem vzhůru.

Zveřejněno 30. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celer marinovaný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K5nG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celer marinovaný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K5nG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Milošku,už dřív jsem chtěla vyzkoušet ten Tvůj silvestrovský salát z sk. ale nebyl celer;-( takže jsem včera zavařila, podle Tvého receptu, přidávám foto a:yes:

:-D Nemohol by si Miloško dať do svojho profilu súčasnú fotku ? Rada by som videla, ako vyzerá "černovlasý blonďák" :-D:-D:-D

gmptop:To kvôli Silvestru nakladáš cerel? Aby si bol kudrnatý, blonďavý, černovlasý hezoun po celý rok?:-O:-D

gmptop, nepochybujem, že muž, ktorý nakladá a živí sa "cerelem" musí byť vysoký, štíhlý, kudrnatý, černovlasý blonďák!
A na čo všetko používaš ten cerel naložený podľa tohoto receptu, musí byť príšerne kyslý, nie?

magdalenka: maminka mě posílala vždycky pro cerel, nikdy jsem neslyšel že, bych měl přinést "celer". Třeba mě někdy někde uvidíš - poznáš mě snadno, vysoký, štíhlý, kudrnatý, černovlasý blonďák! :-8

gmptop:ďakujem, gentlemani nevymreli...(ešte som asi nevidela chlapa, ktorý nakladá ceRel...)

magdalenka: nemračím iba švidrám:-D, ale nie od teho, že včera bolo sv. Silvestra, v tomto dni ja nepožívam a tak na Nový rok som jarý a jurodivý. :-K (kvetinka pre Teba)

gmptop: A prečo sa mračíš? Ako na Nový rok, tak po celý rok...

Já si marinuju cerel podle tohoto reces spisu,nezavařuji jahody, ale cerel. Tak že mi ty dvě lžičky cukru dostačují.
Kdo by chtěl sladší variantu, tak lze použít variantu b) v komentářích
:-//

To bude určite 100 ml - 0,1 litra octu...a toho cukru sa mi tiež zdá málo...

BILKOVAI: no, nevím..:-S

Fakt litr octa? Chtěla bych to udělat, ale tohle se mi nějak nezdá... + jen 2 lžičky cukru:-O

BILKOVAI: Myslím že je to 6 x 0,2 l vody. K litru octu by to tak mohlo pasovat.:-p

:yes::yes::yes:Jani Remková, není to 2 dcl?

Tématické fráze:
nakládání celeru, naložený celer, jak nalozit celer, cerel, celer nalozeny, nakládaný celer, nakládání celer, celer nakládání, jak naložit cerel, jak nakládat celer, naložit celer, celer recepty, celer nebo cerel, celer v octě, nakládání z celeru, nakladany cerel, nalozeny celer recept, recepty z celeru, recepty celer, marinovaný cerel

Suroviny:
celer, ocet, voda, cukr, bobkový list, koření nové koření, sůl

Přidat fotografie receptu