Hrášková polévka (krém) s krutony
Krásná zelená barva a jemná konzistence, přesně to splňuje hráškový krém podle našeho receptu. Ideální je hrášek mražený, ale použít můžete i čerstvý. Díky smetaně je polévka lahodná a hebká, doplnit ji můžete křupavými krutonky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 373 kJ / 1 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,58 g |
Tuky | 122,37 g |
Vláknina | 28,70 g |
Cholesterol | 363 mg |
Sodík | 756 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 112,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept je z knihy "Prostřeno bez servítků" od Zdeňka Pohlreicha "Hrášková s krutony".
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 6. 2022 08:04
hrášková je výborná, dávám slaninu a sypké koření bez konzervantů do rozmixovaného krému trošku celého hrášku
1. 3. 2020 00:39
Osvědčilo se mi vařit zmražený hrášek aspoň 20minut, aby v něm po rozmixování nebyly cítit na jazyku zbytky slupek a nemusely se cedit A na ochucení polévky přidám trochu pepře, bazalkového pesta a hlavně pár kapek citronové šťávy, polévka je potom svěží chuti. Dám si ji do hrnku a popíjím ji........
6. 1. 2020 20:39
casino:
6. 1. 2020 20:14
Veronika.Hrozna:
Multum nocet - zkuste ocet
Multum nocet - zkuste ocet
6. 1. 2020 19:53
tejaja: Mě to tam chutnalo, chuť hrášku to pozvedlo do dokonalosti / tedy podle mne/ . Muškátový oříšek používám moc často a s úspěchem, ale v této polévce se nějak neprosadil! No prostě, nebyla dle mé chuti. Manžel si taky pochutnal 2 x !
Já říkám, Multum nocet, a nepoužívám ho často, ale není v něm nic škodlivé lidskému organizmu, tak proč ne!
Já říkám, Multum nocet, a nepoužívám ho často, ale není v něm nic škodlivé lidskému organizmu, tak proč ne!
6. 1. 2020 19:30
Veronika.Hrozna: ˇČierne korenie a muškátový oriešok sú v recepte napísané. Presne túto polievku som nerobila, ale hráškový krém robievam dosť často, má nádhernú chuť hrášku. Dať maggi do čohokoľvek by ma nenapadlo, veď to úplne zmení chuť potraviny na akúsi "uni". Hráškový krém by mal mať hráškovú chuť.
6. 1. 2020 11:57
Tak já ji dnes uvařila, ale po ochutnání jsem skonstatovala , že polévka není dokořeněná. Přidala jsem pepř a muškátový oříšek. Pořád to nebylo chutné a výrazné. Víc jsem neměla odvahu dát, zdálo se mi, že možnosti pepře i muškátku, jsou vyčerpány. Ze zoufalství mě napadlo, odebrat trošku polévky a přidat k ní maggi. Moc ho nepoužívám, ale náhodou jsem doma maggi měla. Ochutnala a výsledek perfektní ochucená výrazná polévka. Tak jsem přidala do polévky dvě lžíce! Mňamka !!
16. 12. 2017 18:52
Mě to přijde že je to můj recept, dělám ji tak už leta, nikdy nevařím podle receptu prostě dle svého selského rozumu, fakt, nekecám, jé málem jsem zapoměl, přidávám slaninu, prostě špek, a ne masový vývar, ale vývar z brambor, a také majoránku, to je potom polévečka jak písnička.
31. 12. 2013 13:41
výborná polívka a skvělé krutony
18. 9. 2013 17:28
Moc dobrá polévka
15. 7. 2013 15:27
Necedim mam dobrej mixer
11. 9. 2012 14:15
Výborná polívečka
6. 2. 2012 16:12
taky polévku cedím, i kvůli dcerce vadí ji slupky, které se dobře nerozmixují, já přidávám k hrášku i 2-3 brambory.
6. 1. 2012 10:56
Já ji taky cedím / viz. Podobný recept /, ale na závěr dávám trochu celého hrášku, který si nechám stranou
6. 1. 2012 10:52
hm tuhle polévku dělám vlastně taky tak jen bez zcezení, takže podle rad určitě vyzkouším ten vyšší level
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 15 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 2 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 3 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 4 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 5 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 5 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 5 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 7 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 7 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte tajemství nejlepších krutonek do polévky? Musí být smažené velmi pomalu, aby se hned nerozmočily
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Jak uvařit hráškový krém? Tuto jarní polévku z čerstvého nebo mraženého hrášku si zamilují i děti
Další recepty
Tématické fráze: hrášková krémová polévka hrachová polévka krémová krémová hrachová polévka hrášková polévka od pohlreicha krémová hrachová polévka od pohlreicha kremova hrachová polévka recept krémová hrášková polévka hrášková polévka krémová krutony do polévky krémová hrášková polévka recept hrášková polévka s krutony hrachová krémová polévka polévka z čerstvého hrášku polévka z hrášku hrášková polévka ze zeleného hrášku krémová hrachová polévka od polreicha polevka ze zmrazeneho hrasku hrachova polevka ze zmrazeneho hrasku zelený hrášek recepty polévka hrášková
Suroviny: hrášek mražený, vývar kuřecí, cibule, máslo, smetana na vaření, ořech muškátový, chléb toustový, sůl, pepř mletý
Hrášková polévka (krém) s krutony
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jODv
22 názorů