Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Savojská omáčka

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 024 kJ /
245 kcal
Bílkoviny4,52 g
Tuky20,10 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy10,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer s petrželí si nakrájíme na proužky, pórek na kolečka, cibuli ne úplně nadrobno a z poloviny masoxu si uvaříme vývar. Krok 2: Na pánev si dáme máslo, na něj po rozehřátí cibuli, kterou zesklovatíme a přidáme připravenou zeleninu, promícháváme, restujeme a když začíná zelenina měknout, vyndáme si do mističky 1/3 směsi bokem, na pánev si přidáme vývar, muškátový oříšek a dusíme úplně do měkka. Krok 3: Poté vše v pánvi rozmixujeme ručním mixerem, přidáme zeleninu, kterou jsme si nechali bokem, dosolíme bude-li třeba, zalijeme smetanou, promícháme a necháme převařit. Omáčka musí mít konzistenci jako třeba Tatarská omáčka.

Zveřejněno 26. 1. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Omáčku dělám dlouho, hlavně ke smaženému masu, protože už jsme jí dlouho neměli, tak jsem s ní dnes ozvláštnila oběd "Petrželkové šišky" z mletého masa http://www.toprecepty.cz/recept_upravit.php?recept.... Pochutnali jsme si!

Známou Savojskou omáčku jsem tady nenašla, proto jí sem dávám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Savojská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMj6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Savojská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMj6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Bleee:no::no:

Hmm, zajímavé;-)

:-D:-)) ;-)rebeka:

Bibinka:pokud jenom tam, tak to je v cajku:-D:-D:-D;-):yes:

Tento mě neznámý a zajímavý recept se mi líbí:-p+7:yes:

Rebí a Símo, poslední dobou mi u kategoriií ujíždí ruka;-)

Taky bych to dala do jiné kategorie;-)jinak se mi omáčka líbí;-)+1

Zajímavé, taky neznám:yes:

nerozumím, proč Pokrmy z vnitřností:-O:-?
asi přehmat, ne;-):-?
jinak to vůbec nevypadá špatně:-p:yes::yes:

:yes::-Oto vůbec neznám..taky uloženo:-*:-K

šup a je tam /teda v oblíbených/ ,ta se u nás určitě spapá!Děkuji!:yes::-p

Tématické fráze:
savoyská omáčka, omacka namlete, savojska onacka recept, savojská, omačka k smazenemu masu, savojská kuchyně, pokrm ze savojska, savojská směs, veprove po savojsku, savojsko, recepty k obedu, recepty k obedu omačky

Suroviny:
bulva celerová, kořen petržele, cibule, pórek, vývar, smetana, pepř mletý, ořech muškátový, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu