Sirup z červené řepy
Červená řepa svou příjemně nasládlou chutí určitě najde svoje příznivce. Tento sirup ředěný 1:10 bude chutnat jak za studena tak i za tepla. Řepa dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům a posiluje nervový systém.
Suroviny pro 2 dávky
2 dávky
Nutriční hodnoty
Energie | 44 298 kJ / 10 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,50 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 695 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 2 608,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 8. 2013 11:46
Moc super jenom mám tu šŤávičku nějak rosolovatou,ale chutná výtečně
26. 9. 2012 09:48
barbarela:Dobrý den,mám maminku diabetičku a chtěla bych zkusit ten dia sirup prosím o radu jakým množstvím dia sladila jste nahradila cukr?Děkuji
23. 9. 2012 18:50
Dostala jsem š'távu od kamarádky ,,malinovku,,. nepoznala bych, že není z malin. Takže letos jsem udělalalněkolik variant, malinovou, jahodovou, malinovou dia-bez cukru, a zkusila jsem i citronovou. Bohužel citronová trest byla od jiného výrobce a jak jsem je nalila do šťávy tak se na ní udělala mastná oka jak na polévce.Po přečtení složení jsem zjistila, že je v tresti obsažen sojový olej. Takže mám štávičku chuťově dobrou, ale s mastnýma okama.jinak recept supr a zcela jistě je to o hodně zdravější než to co se u nás prodává.:Kyselinu používám 100 gramovou a nezdá se mi, že by produkt byl kyselý.
5. 8. 2012 20:13
Dobrý den:)parádní recept,máme na něj zálusk s kamarádkou:) používáte malinovou příchut? a pak siru ještě zavaříte?nebo by stačil do láhve a do sklepa? :)děkuju za radu :)
20. 3. 2012 12:53
Mám uvařeno, ale mám to nějaké dosts kyselé. Neprodávají se ty kyseliny citrónové různé gramáže? Dala jsem tam 100g. A i po přidání dalšího cukru, to mám kyselé. Víte někdo kolik tam dát té kyseliny?
7. 9. 2011 17:44
Opravdu vynjkající,díky za recept.
16. 9. 2009 13:57
SUPER! Vyzkouším hned tento víkend
16. 9. 2009 13:44
Tak tento sirup mne zaujal a moc!!! Sama zrovna užívám dražší produkt z červené řepy a není nad přírodní..Hned si ho udělám. Díky za tip a dávám bodík 4.
16. 9. 2009 13:30
Levík, řepu je třeba oloupat syrovou, pak teprve nastrouhat a povařit ve vodě.
A hotový sirup zavařuju asi 20-25min.Je vynikající!
A hotový sirup zavařuju asi 20-25min.Je vynikající!
16. 9. 2009 13:16
Takže, jestli tomu dobře rozumím, používá se místo sirupu do vody, jo? Ne, jako třeba mošt. To mne docela zaujalo, protože, já sice piju čistou vodu, ale děcka za sirupy utratí majlant.
16. 9. 2009 13:06
Řepu mám hrozně ráda,každý rok si jí zavařuji,ale sirup jsem ještě nezkoušela.Mám dotaz tu řepu oloupeme syrovou a nastrouháme a pak vaříme?sterilovat se nemusí?jinak vyzkouším už se těším
7. 9. 2009 21:21
ten recept nemá chybu.kdo nepil neuveří.hlavenka.stepan@seznam.cz
4. 7. 2009 15:54
Ten vývar (čirý) chutná jen čistě sladce a slabounko voní po řepě. Když se přidá aroma, opravdu nepoznáš, že není z malin, z jahod nebo z višní...Je to jen malá daň, v kupovaném sirupu musí být nesrovnatelně více chemie, protože od doby, co vařím tuhle šťávu (určitě aspoň 5 let), kupovaný sirup nemůžu - škrábe mě v krku.
No a jahody, maliny a višně používám třeba na marmošku nebo džus, tam se nahradit nedají
No a jahody, maliny a višně používám třeba na marmošku nebo džus, tam se nahradit nedají
4. 7. 2009 15:47
Já bych asi dala malinovou (), jak se znám, jen mi řekněte, proč se tam aroma přidává? Já totiž dělám bez aroma,nezkreslí to právě tu chuť řepy? Nebo myslíte, že prostě někomu vadí právě ta chuť?Ale jinak
4. 7. 2009 15:30
Dělám ji každý rok, jen dávám místo dvou trestí jednu. Šťáva je vynikajícía kdokoliv ji pije, nevěří, že je vyrobena z červené řepy
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 20 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 39 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sirup ze stévie: Připravte si domácí sladidlo, kterým můžete nahradit cukr
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: šťáva z červené řepy recept šťáva z červené řepy domácí šťáva z červené řepy recept šťáva z červené řepy džus z červené řepy šťáva z červené řepy recepty recept na šťávu z červené řepy malinová šťáva z červené řepy červená řepa recepty cukrová řepa červená řepa štáva řepový sirup malinová tresť stava s cervene repy malinovka z červené řepy jak se dělá šťáva z červené řepy červená řepa recepty štáva cukrová řepa recept cukrová řepa recepty recepty z červené řepy
Suroviny: řepa červená, voda, cukr krystal, kyselina sorbová, kyselina citronová, potravinářské příchutě
Sirup z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G690
30 názorů