Cukroví ze žloutků
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 694 kJ / 1 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,79 g |
Tuky | 19,98 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 337,54 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2012 19:20
NO TAK, PIŠTE TROCHU NORMÁLNĚ!!!! VŽDYŤ TO NEDÁVÁ SMYSL!!
18. 4. 2012 14:21
Žloutkové cukroví znám, ale rozhodně se nepeče jako linecké Žloutkové cukroví se peče ve velmi mírné troubě, spíš suší, aby nezměnilo barvu, musí zůstat krásně žluťoučké.
11. 4. 2012 13:23
opraveno opisovala jsem to z receptu po babičce
29. 2. 2012 13:42
issa88: Oprav, prosím, v receptu výraz amoniak na amonium.
Amoniak je čpavek, a ten snad do cukroví nepřidáváš !!!
http://cs.wikipedia.org/wiki/Amoniak
Amoniak neboli azan (triviální název čpavek) je bezbarvý velmi štiplavý plyn. Amoniak je toxická, nebezpečná látka zásadité povahy. Při vdechování poškozuje sliznici. Je lehčí než vzduch.
------------------------
Amonium, správně "Cukrářské droždí amonium"
má kypřící účinky a používá se v pekařství a k výrobě trvanlivého pečiva.
http://www.chemievjidle.cz/drozdi/proxim-cukrarske...
http://drogeriemarket.cz/produkt/3582/cukrarske-dr...
Amoniak je čpavek, a ten snad do cukroví nepřidáváš !!!
http://cs.wikipedia.org/wiki/Amoniak
Amoniak neboli azan (triviální název čpavek) je bezbarvý velmi štiplavý plyn. Amoniak je toxická, nebezpečná látka zásadité povahy. Při vdechování poškozuje sliznici. Je lehčí než vzduch.
------------------------
Amonium, správně "Cukrářské droždí amonium"
má kypřící účinky a používá se v pekařství a k výrobě trvanlivého pečiva.
http://www.chemievjidle.cz/drozdi/proxim-cukrarske...
http://drogeriemarket.cz/produkt/3582/cukrarske-dr...
11. 2. 2012 19:20
ve výsledku je to 300g
11. 2. 2012 11:12
Prosím, kolik se tam má dát cukru. V postupu hned na začátku je uvedeno smíchat 150g cukru atd. - nechat 3h. odpočinout a potom přidat 150 g cukru a mouku - zpracovat těsto. V surovinách je pouze 15O g.
11. 2. 2012 08:51
Žloutky určitě syrové, vždyť je to recept na rakvičky bez formiček.
11. 2. 2012 08:25
Jenny: To je nesmysl. Spěšná sůl neboli cukrářské droždí je uhličitan amonný, při pečení uniká čpavek a zdvihá těsto.
11. 2. 2012 02:24
Jana Remkova:rychlosůl-dáváme ji do klobásů,ale že by se dávala do cukroví,bylo by to asi moc těžké ...
11. 2. 2012 00:03
Verčo, příště piš prosím množství ingrediencí do surovin. Co je to "spěšná sůl"?
10. 2. 2012 21:08
předpokládám,že žloutky vařené,nebo já taky dělám ze žloutků vařených...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 4 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 6 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 6 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 6 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 8 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 8 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čaj z rýmovníku nám nabízí rychlou pomoc při rýmě a nachlazení. Pěstování této bylinky je nenáročné a za oknem ji máme stále po ruce
Další recepty
Tématické fráze: recepty ze žloutků žloutkové cukroví co ze žloutků recept ze žloutků žloutky peceni ze zloutku jak zpracovat žloutky pečeme ze žloutku co se žloutky zpracování žloutků žloutky recept recepty se žloutky recept žloutky recepty zloutky žloutky recepty recept se žloutky amoniak do cukrovi žloutek co ze žloutky ze žloutků
Suroviny: žloutek, mouka hladká, droždí cukrářské, cukr moučkový
Cukroví ze žloutků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpYm
11 názorů