Co je cukrový rozvar: Poradíme vám, k čemu se používá
Cukrový rozvar je nedílnou součástí cukrářských výrobků. Bílkový sníh se zašlehaným rozvarem zůstane pevný a během krátké doby nezvodnatí, což je nežádoucí například u plněných kremrolí nebo bílkovo-máslového krému.
Cukrový rozvar na zpevnění bílkového sněhu připravujeme z krupicového cukru a vody. Pokud máme teploměr, použijeme ho k měření teploty sirupu - pokud ne, musíme rozvar vyzkoušet pomocí drátěného očka.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit cukrový rozvar
Připravíme si stejné množství vody a cukru (například 1 hrnek) a drátek s očkem:
- Vodu s krupicovým cukrem dáme do kastrolku svařit na 115–120 °C.
- Když se voda přestane vařit a jen drobně perlí, ponoříme do ní očko z drátu.
- Do cukrové blanky v očku foukneme - když odlétnou bublinky, rozvar je hotový.
- Ještě horký rozvar zašleháme do sněhu z bílků.
Pokud se bojíme přípravy cukrového rozvaru, můžeme vyzkoušet šlehání bílků nad parou, ve vodní lázni:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 17 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 20 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 21 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Komentáře