Pikantní býčí žlázy na "divoko"
Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Energie | 5 219 kJ / 1 247 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,90 g |
Tuky | 19,11 g |
Vláknina | 40,80 g |
Cholesterol | 420 mg |
Sodík | 2,55 g |
Sůl | 5,80 g |
Sacharidy | 95,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Honila nás mlsná, na mrazáku kuličky, v lednici poslední zbytečky žampionů (ještě mi vyšlo i na polévku), jeden pomeranč a další chutná improvizace byla v poledne na talíři. Původně jsem ještě chtěla přidat nějakou tu slaninku, ale nechtěla jsem jídlo překombinovat. Chilli sladká omáčka je z Kauflandu, ale mívají ji i v Intersparu a Sauce Indonesia je z Lidlu, ta bývá pouze když mají týden asijské kuchyně.
Pro ty, kterým se už jen při přečtení názvu jídla ježí na těle vše, co se může postavit mohu říct, že chuťově jsou býčí žlázy různě upravené podobné telecímu masu. Těm, kteří problém nemají přeji dobrou chuť:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2012 09:33
10. 3. 2012 22:15
10. 3. 2012 22:12
10. 3. 2012 21:27
10. 3. 2012 20:42
Sretti
10. 3. 2012 19:48
toto já fákt nemožu pozřít, asi to bude tím, že sem v minulým životu byla chvuop a zřejmě mi snad někdo ustříhl pytélek
10. 3. 2012 19:36
srettka: chudáku malý, máš újmu duševní nebo i fyzickou
10. 3. 2012 19:35
Děkuji všem za velice príma komentářeOpět nám fajn náladu a pusu od ucha k uchu
Já vím,že tohle opravdu spoustu lidí nemusíMy když jsme se s manželem brali,hodně svatebčanů si dávalo smažené žlázy,já ochutnala také a od té doby nemám zábrany
Sreťťuli nezvracejvíš jak by Ti ty kuřecí řízky poškrábaly hrtanAle božátko myslela jsem na Tebe při vkládání receptíku,jak se Ti asi bude houpat kufřík
Ivi k Červinkům se nedostanu,ale teď je měli v Inpostu(kousek od nás) kilečko jen za 40,-kčno nekup to
10. 3. 2012 19:25
10. 3. 2012 19:23
Umíte tomu dát výtečné aranžmá, ale já stejně v povzdálí vidím houpat se ten hovězí orgán na opačném konci tura
p.s. jééžiš a jak to ještě popsala...kuličky na mrazáku...Pasti, pasti, pastičky..tys mi to sežrál...von mi to sežrál..
10. 3. 2012 19:16
10. 3. 2012 19:08
Ale - chuuuudák srettka (mimochodem - píšeš - na mražáku kuličky....jsi si jistá, že teda byly bejčí? U těch bych zdrobnělinu nepoužila )
10. 3. 2012 18:54
10. 3. 2012 18:48
10. 3. 2012 18:44
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 11 minutami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 30 minutami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 53 minutami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 58 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 1 hodinou
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 1 hodinou
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Další recepty
Tématické fráze: byci zlazy byci zlazy recepty býčí žlázy recept recept na býčí žlázy recepty na byci zlazy restované býčí žlázy recept recepty byci zlazy býčí žlázy pečené pečené býčí žlázy recept býčích žláz býčí žlázy na grilu býčie žľazy recept býčie zlazy jak odblanit býčí žlázy příprava byčích zláz recept byci zlazy recept z býčích žláz top recepty býčí žlázy býčí žlázy na gril hovězi žlazy
Suroviny: býčí žláza, žampióny, bylinky, žampióny, pomeranče, pomeranče, víno bílé, omáčka chilli sladká, omáčka sojová, tymián sušený, rozmarýn čerstvý, česnek, jalovec, chilli
Pikantní býčí žlázy na "divoko"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GgE8
16 názorů