Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné zelí

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 206 kJ /
2 917 kcal
Bílkoviny191,36 g
Tuky166,52 g
Vláknina3,80 g
Cholesterol 998 mg
Sodík 711 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy161,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryžu podusíme do polomäkka. Necháme vychladnúť. Potom ju zmiešame s mletým mäsom, vajcami, osolíme, okoreníme a naplníme listy, ktoré sme sparili vriacou vodou, aby boli mäkké. Urobíme z nich vlastne balíčky. Krok 2: Do hrnca dáme kyslú kapustu, prilejeme trocha vody, nastrúhame 1 surový zemiak na jemno, trocha rasce, soľ, piper a vložíme plnenú kapustu. Prikryté dusíme asi 40 minút. Krok 3: Potom plnenú kapustu vyberieme a do kyslej kapusty v hrnci pridáme zvlášť podusenú cibuľu na oleji premiešanú s mletou paprikou. Kapustu dobre premiešame a podávame s knedľou.

Zveřejněno 25. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8B

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD8B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Teri,super.:-))

magdalenka, ja si pri nakladaní kapusty vkladám do suda 4-5 hlávok malých kapusty. Tá potom v nej pekne zmäkne a listy nepotrebujem sparovať. Máš pravdu, je to taká zimná klasika - natrafím pri vyberaní kapusty na hlávku - máme plnenú kapustu:-D:-D:-D

Ak môžem poradiť: na plnenie listov kupujem malú hlávku kapusty, tú dám do vriacej vody, chvíľu ovarím, vyberiem, vrchné zmäknuté listy oberiem, vrátim do hrnca s vriacou vodou a tak pokračujem...práve tento týždeň som varila, je to taká zimná klasika. (Aj keď je už jar, chutí.)Akurát som neskoro zistila, že nemám ryžu, tak som do mäsa dala namočený starší chlieb. Výsledok bol dobrý. Na tanieri si na listy - holúbky - dávame kyslú smotanu.:yes:
A kedysi sme na tieto "holúbky" doma do suda na kvasenie kapusty pridávali aj samotné listy, alebo menšie hlávky.

Janka, keď je kapusta letná, tak sparíš tie listy raz-dva a sú mäkké. Keď je kapusta zimná, ako teraz tak ich povaríš také 3-4 minútky, zimná kapusta má tvrdšie listy. Skontreoluješ si ich vo vode, aké sú. Potom necháš poriadne odkvapkať. Ak by sa ti náhodou niektorý list z bokov natrhol, nič sa nestane, keď to zabalíš, to sa stratí a držať to po tepelnej úprave bude.;-);-)

No, recept je celkem srozumitelný, ale když já jsem tele na ty listy :-)):-D

Tématické fráze:
plněné zelí, plněné hlávkové zelí, holubky, holubce recept, plněný zelí, recept na holubce, recept na plnene zelí, recepty plněný zelý, hlávkové zelí plněné, recept plnene zeli, zeli plnene, kapustové zelí, plnene zeli recept, plneny zelny list, holubky recept, plněné zelí mletým masem, hlávkové zelí plněné mletým masem, plněný zelím. list, recepty holubce, plněná kapusta

Suroviny:
maso mleté, rýže, vejce, sůl, pepř černý, zelí hlávkové, zelí kysané

Přidat fotografie receptu