Zavářka do polévky - žížalky vnučky Verunky
Děti milují polévky a tak se stále dokola vaří vývary. Tradiční česká kuchyně naštěstí zná mnoho zavářek, proto nemusíte vařit stále jen nudle. Připravte tentokrát zavářkové žížalky, které se dělají z podobného těsta jako nočky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 531 kJ / 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,24 g |
Tuky | 9,19 g |
Vláknina | 2,10 g |
Cholesterol | 260 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 52,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podobné jsou klasické noky, jen to těsto je trochu tužší a vykrajuje se lžičkami, tvoří se nočky a přímo se vkládají do vroucí polévky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 3. 2016 14:24
Je to super, lebo sa to nerozvára ako slíže v polievke keď ju zohrievam.
1. 3. 2016 18:23
1. 3. 2016 15:11
17. 12. 2015 19:03
10. 12. 2015 18:32
10. 12. 2015 18:29
22. 9. 2015 09:33
23. 5. 2013 04:13
7. 7. 2012 14:20
Ahoj zrovna vidím mé "žížalky",
vlastně tvoje,já s tím fotografováním nemám velké zkušenosti, fotky dává do počítače dcera nebo syn, jenže to už bývá polévka v bříšku . Děkuji za doplnění mého receptíku, není to žádná zvláštnost. Dělám je taky velmi často, je to nejrychlejší zavářka. Hezký den.
7. 7. 2012 12:43
16. 4. 2012 20:14
16. 4. 2012 20:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 4 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 33 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 1 hodinou
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 2 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 2 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 3 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zahustit polévky, zlepšit jejich chuť a zvýšit výživnost? Skvěle je doplní nudle, noky, knedlíčky, kapání, svítky či krutony
7 skvělých zavářek a vložek do polévek. Poradíme, jak je připravit, ochutit a podávat
Jak rozklepnout vejce? Jde to několika jednoduchými způsoby
Další recepty
Tématické fráze: zavařka do polevky zavarky do polevky kapání do polévky zavářka do polévky kapání zavářky do polévek zavarka noky do polévky z mouky polévkové zavářky zavářka do polévky z hladké mouky zavářky a vložky do polévky zavářka do polévky bez vejce těstíčko do polévky zavarka do do polévky zavářka z mouky zavářka do polévky recept polévky zavářka z hladké mouky top recepty-zavářka-žížalky zavářka do polévky z vajec zavarka do pol
Suroviny: vejce, mléko, mouka hladká, sůl
Zavářka do polévky - žížalky vnučky Verunky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9KP
27 názorů