Kadlíkova vepřojátrová paštika
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou si uděláte doma.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 503 kJ / 3 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 413,30 g |
Tuky | 58,68 g |
Vláknina | 92,15 g |
Cholesterol | 6,16 g |
Sodík | 2,37 g |
Sůl | 6,75 g |
Sacharidy | 240,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
U masných výrobků, se uplatňuje opakovaná pasterizace v průběhu jednoho i více dnů. První pasterizaci přežijí spory, po zchladnutí vyklíčí a jsou zničeny další pasterizací. Proto je dobré zavařit paštiku ještě jednou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 10. 2014 19:53
Kadlíku, už jsem se dlouho tak nenasmála, jako u Tvého receptu Díky, díky, díky Hledala jsem nějakou paštiku a tu tvoji vyzkouším
20. 6. 2014 18:57
Tak pašteku som robila stále z bôčika ale zkusim z hlav Dakujem za príbeh ,ktorý Nás pobavil a recept,ktorý určite vyzkušám.
20. 6. 2014 17:26
14. 4. 2013 19:32
Dnes jsem vyráběla paštiku, stejná tu není, ale hodně podobných, proto nechci přidávat paštiku podvacáté. Povedla se mi hezká fotka, přidávám s dovolením k tomuto receptu, protože se mi moc líbí popis postupu. Přidávám panáčka rumu a kostičky uzeného bůčku nebo slaniny. Peču-vařím ve vodní lázni v troubě, množství cca 1,5kg.
+ domácí chleba i višňový džem
Jo a +34
+ domácí chleba i višňový džem
Jo a +34
10. 9. 2012 07:44
super popis
ale dělat nebudu, představa že vařím doma prasečí hlavu a pak ji budu obírat tak nato nemám žaludek
ale dělat nebudu, představa že vařím doma prasečí hlavu a pak ji budu obírat tak nato nemám žaludek
15. 8. 2012 17:16
Skvělý postup+1
24. 5. 2012 12:38
23. 5. 2012 02:22
... Kadlíku .. jsi kulinářský Bůh !!!
18. 5. 2012 23:05
Geniální popis,jako vždy Opět požaduji tvoji kuchařku,i s postupy
15. 5. 2012 19:49
úžasně popsaný receptíksuper
14. 5. 2012 18:55
Vážené dámy, ba i pánové. Děkuju za body, honocení... Ale upozorňuju! Jenom jsem improvizoval, někomu se to může zdát nahořklé díky množství jater, a podobně! Prostě jsem zkusil, a podle tvrzení - hlad je nejlepší kuchař, jsem si šmákl...
14. 5. 2012 16:22
Tak to jsem si zase jednou početla,supervždy se těším na tvé receptíky,číst je to je opravdu zábavaPaštika se mi moc líbí a recept ukládám a jak bude trochu času,tak vyzkouším není nad domácí paštičku
14. 5. 2012 16:12
Kadlíku, už za to parádní počteníčko dostáváš bod a za recept další, ikdyž už jen pomyslný, dva nejde dát
14. 5. 2012 15:57
Nádherné počteníčko
14. 5. 2012 14:40
a děkuju za bodíky!!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 10 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 15 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 2 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 4 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 5 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 5 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 5 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 7 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 7 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Velmi sváteční a sytá polévka kaldoun dá poměrně dost práce, ale její přípravu si můžeme rozložit na dva dny
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Další recepty
Tématické fráze: zavařování paštiky zavařená domácí paštika paštika z vepřové hlavy zavařená paštika jak dlouho zavarovat pastiku jak dlouho vařit paštiku jak zavařit paštiku konzervace paštiky zavařování pastiky do sklenic zavařování paštik domácí paštika zavařená jak dlouho se zavařuje paštika zavařovaná paštika zavařování domácí paštiky konzervace paštik jak zavařit domácí paštiku domaci zavařena paštika zavarovani pastiky v troube paštika zavařování domácí paštika z vepřové hlavy
Suroviny: hlava vepřová, játra vepřová, cibule, kuře, rohlík, bobkový list, pepř celý, sůl, tymián, pepř mletý, majoránka, chilli
Kadlíkova vepřojátrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y78P
38 názorů