Kadlíkova vepřojátrová paštika
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou si uděláte doma.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 503 kJ / 3 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 413,30 g |
Tuky | 58,68 g |
Vláknina | 92,15 g |
Cholesterol | 6,16 g |
Sodík | 2,37 g |
Sůl | 6,75 g |
Sacharidy | 240,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
U masných výrobků, se uplatňuje opakovaná pasterizace v průběhu jednoho i více dnů. První pasterizaci přežijí spory, po zchladnutí vyklíčí a jsou zničeny další pasterizací. Proto je dobré zavařit paštiku ještě jednou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 5. 2012 14:40
vseumel: jo... musí si to "odfouknout"... ono je to podstatou zavařování - domácího! Konzervace teplem, a následne udržení podtlaku, a vzduchotěsna! Tento zvuk je mi milý, stejně jak uvolnění přetlaku, když se třeba otevře pivo!
14. 5. 2012 14:24
Takové čtení jsem po dnešku potřebovala ale zase mě začala honit mlsná
Zavařuju jenom do šroubovacích sklenic, maso syrové i pečené, klobásy, slaninu vždycky dva dny po sobě po hodině a půl, na 100°C a ještě se nikdy nic nepokazilo
Zavařuju jenom do šroubovacích sklenic, maso syrové i pečené, klobásy, slaninu vždycky dva dny po sobě po hodině a půl, na 100°C a ještě se nikdy nic nepokazilo
14. 5. 2012 14:02
Jeden veterinář mi říkal, že když zavařené věci po domácku při otevření neudělají "puffff", tak je hned hází do popelnice. Jen takový dodatek, jak se vyhnout pozdějším nepříjemnostem. Jinak klobou dolů za hezký a zábavný recept. Tady je někdo trpělivý.
14. 5. 2012 13:28
Další parádička z Kadlíkovy kuchyňky+
Kadlíku já v papiňáku kromě vaření príma pochoutek i zavařuji.Ovoce,klobásky,maso-no prostě co je po ruce
Naďko ten Inpost je tuším jen v Jihomoravském kraji.Ceny máme ale opravdu slušnéTo se pak dobře vaří
Kadlíku já v papiňáku kromě vaření príma pochoutek i zavařuji.Ovoce,klobásky,maso-no prostě co je po ruce
Naďko ten Inpost je tuším jen v Jihomoravském kraji.Ceny máme ale opravdu slušnéTo se pak dobře vaří
14. 5. 2012 13:17
jo, a podotýkám, zavařovací hrnec!
14. 5. 2012 13:16
Nadja: vždyť to píšu - řeznictví Makovec - jsou od Prostějova, mají hromadu poboček - hlava za 7 korun,
www.makovec.cz/
a játra za 29 jsou v akci na Inpostu
www.inpost.cz/maloobchodni-akcni-nabidka/
jenom to chce sledovat!!! Bydlím od obou řeznictví, co bych po třech pivech dočural!!!
www.makovec.cz/
a játra za 29 jsou v akci na Inpostu
www.inpost.cz/maloobchodni-akcni-nabidka/
jenom to chce sledovat!!! Bydlím od obou řeznictví, co bych po třech pivech dočural!!!
14. 5. 2012 13:10
cathleen: jo, mám teploměr u dna hrnce, zatížím trochu víko, přidám na plynu, a teplota vyleze na 110... Výš už ne, bohužel. To by musel být papiňák..
14. 5. 2012 13:04
Kadliku, moc mě Tvoje receptíky baví, připomínají mi kuchařku Achille Gregora "Muž v zástěře".
A prozradíš mi, kde tak levně nakupuješ? U nás mají hlavu za 29 Kč/kg a játra asi 54 Kč/kg - tedy měli - to byla cena asi před měsícem.
A prozradíš mi, kde tak levně nakupuješ? U nás mají hlavu za 29 Kč/kg a játra asi 54 Kč/kg - tedy měli - to byla cena asi před měsícem.
14. 5. 2012 12:58
14. 5. 2012 12:31
cathleen: Já právě proto, že už nemám ty sklenice "masovky" a plechový víčka, se bojím zavářet cokoliv od masa. Přece jen to není moc spolehlivý a šroubovací víčka mi někdy špatně chytnou i u zeleniny a ovoce
14. 5. 2012 12:18
Kadlik: myslíš, že když zaváříš normálně v hrnci ve vodě (ne v zavařovacím hrnci), že vyvineš vyšší teplotu než 100°C?
Masovky s plechovýma držákama mívala kdysi dávno moje maminka....
Masovky s plechovýma držákama mívala kdysi dávno moje maminka....
14. 5. 2012 12:09
a zavarujete to v zavarovacim hrnci a nebo v troube a nebo normalne v hrnci?
14. 5. 2012 12:07
Děvčata, proto zavařuju dvakrát, a vždycky se snažím tu teplotu držet tak 1,5 hodiny na 110 stupních. A stejně byly nejlepší masovky sklínky, ještě s těma plechovýma držákama! Na obalu víček Omnia jsem nedávno četl - nevystavovat teplotě nad sto stupňů!!
14. 5. 2012 11:55
magdalenka: je na každém, co si zvolí. Když jsem chtěla koupit víčka "na maso", neexistovalo jiné, než klasické s červenou gumičkou - vyráběné přímo na zaváření masa.
Jasně, hotové, zavařené maso dostaneš v obchodě koupit i pod šroubovacíma víčkama, ale to není zavářeno doma, takže je v něm navíc spousta konzervantů a maso se nekazí.
Jasně, hotové, zavařené maso dostaneš v obchodě koupit i pod šroubovacíma víčkama, ale to není zavářeno doma, takže je v něm navíc spousta konzervantů a maso se nekazí.
14. 5. 2012 11:49
cathleen:aj ja používam šrobovacie viečka...a paštika je v pohode.
Kadliku,
Kadliku,
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 10 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 14 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 34 minutami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 1 hodinou
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 3 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 3 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 3 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velmi sváteční a sytá polévka kaldoun dá poměrně dost práce, ale její přípravu si můžeme rozložit na dva dny
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Kalendář vánočního pečení: Co si naplánovat na druhý adventní týden
Další recepty
Tématické fráze: zavařování paštiky zavařená domácí paštika paštika z vepřové hlavy zavařená paštika jak dlouho zavarovat pastiku jak dlouho vařit paštiku jak zavařit paštiku konzervace paštiky zavařování pastiky do sklenic zavařování paštik domácí paštika zavařená jak dlouho se zavařuje paštika zavařovaná paštika zavařování domácí paštiky konzervace paštik jak zavařit domácí paštiku domaci zavařena paštika zavarovani pastiky v troube paštika zavařování domácí paštika z vepřové hlavy
Suroviny: hlava vepřová, játra vepřová, cibule, kuře, rohlík, bobkový list, pepř celý, sůl, tymián, pepř mletý, majoránka, chilli
Kadlíkova vepřojátrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y78P
38 názorů