Kapustovo-bulgurové placičky
Suroviny
Porce: 16ks
Nutriční hodnoty
Energie | 6 973 kJ / 1 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,02 g |
Tuky | 33,49 g |
Vláknina | 50,89 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 601 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 241,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pro neznalce něco od tety Wiki:
Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů.
Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce. Bulgur je již předvařený (na rozdíl od jednoduše drcené pšenice, označované jako šrot), a to usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi, bez následného tepelného zpracování.
Nejznámější uplatnění bulguru je v libanonském salátu tabouli, ale dá se využít také v řadě zeleninových nebo masitých jídel (pilaf, falafel, kibbeh).
V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům. Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2015 18:44
23. 5. 2012 20:31
23. 5. 2012 07:10
22. 5. 2012 15:54
22. 5. 2012 15:37
22. 5. 2012 14:25
22. 5. 2012 14:11
22. 5. 2012 14:09
22. 5. 2012 13:14
22. 5. 2012 11:48
22. 5. 2012 11:45
22. 5. 2012 11:41
22. 5. 2012 11:40
22. 5. 2012 09:38
22. 5. 2012 09:24
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 19 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 22 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 2 minutami
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 7 minutami
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 11 minutami
Rebarborový koláč
EvkaHavlikova uvařila před 25 minutami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
kraloja uvařila před 26 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Babyno uvařil před 55 minutami
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 1 hodinou
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 1 hodinou
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Martina.Praskova uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně vařit bulgur? Obilninu s jednoduchou přípravou a skvělou chutí si určitě zamilujete
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Další recepty
Tématické fráze: bulgurove placky bulgrove placicky placky z bulguru sekana z bulguru bulgur placičky co je burgur bulgurové placky s kapustou placičky z bulgu kapustove placky s bulgurem placičky z bulguru bulgurová polévka květákovobulgurové placičky placky z bulguru a kapusty kapustovo květákové placičky porkove plack kapustovo ryzove placicky recept kapustovo mrkvove placicky bulgur salat nej recepty bulgur drcena psenice
Suroviny: kapusta, bulgur, bujón zeleninový, voda, česnek, cibule, olej olivový, květ muškátový, sůl, strouhanka, vejce
Kapustovo-bulgurové placičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXR6
24 názorů