Švýcarská specialita Berner rösti
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 571 kJ / 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,27 g |
Tuky | 16,97 g |
Vláknina | 8,90 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 46,16 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dá se to dělat i z vařených brambor, ty se nemusí tak dlouho péct, můžete si přidat na kostičky nakrájený špek, česnek, houby, atd. Fantazii se meze nekladou :)
přeji dobrou chuť
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 6. 2021 15:25
Naturalizovaný Švýcar mě poučil, že pravé švýcarské rosti se připravují tak, že voda se nevymačkává, ale zahustí se bramborovým škrobem. Toto je originál, a pokud se placky dělají jinak, jsou to už odvozené variace. Tím nechci tvrdit, že nejsou dobré, jen to už nejsou rosti.
18. 12. 2017 08:04
znám ze švýcarska -dělám z vařených brambor,ještě popaprikuji a na hotové dávám rozteklé volské oko -pochoutka
31. 5. 2012 22:36
Bibinka:je dekuji mockrat , ja to take znam jako prilohu k masu , jako hlavni jidlo jsem to delala poprve ale chutnalo to moc , vsichni si moc pochutnali
31. 5. 2012 11:39
Lenka Morman:Lenko, znám moc dobře, dělávám menší a podávám i jako přílohu k jídlům, třeba se "smažákem" ap. Máme je rádi a hezky křupají Dávám ti 9.bod
31. 5. 2012 07:14
30. 5. 2012 21:22
spagetka:ano da se tam pridat vsechno mozne podle sve chuti mazel tam take chtel cesnek ale me to pak pripadalo az moc jako nas bramborak
30. 5. 2012 21:05
+6
30. 5. 2012 20:50
30. 5. 2012 20:41
Dělám velice podobně a máme móóóc rádi samotné i jako přílohu k minutkovému masu
30. 5. 2012 20:23
Drobek: dekuju za pripominku, ja zapomela napsat ze se musi vymackat voda ale uz jsem si to upravila
ja jsem se tohle naucila v Nemecku tam se to take podava k masu
ale je to opravdu svycarska specialita a existuje spousta variaci
www.mundo.cz/svycarsko/kuchyne
ja jsem se tohle naucila v Nemecku tam se to take podava k masu
ale je to opravdu svycarska specialita a existuje spousta variaci
www.mundo.cz/svycarsko/kuchyne
30. 5. 2012 20:11
Drobek: souhlas, svět je mrňavej a pak ty hádky o originální název jídla fáákt nemaj cenu
30. 5. 2012 20:03
Taky děláme a rádi, i jako přílohu k masům. Můj recept nemá mouku, musí se vymačkat voda, pak osmahnout na pánvi s olejem, máslem, solí a cibulkou (ta a ostatní nemusí být). Po chvíli z toho umačkat placku a tu nechat do zlatohněda opéct, pak otočit. To je trochu riskantní, skutečně nejlepší s dalším talířem, ještě lepší je rovná poklička, ta má dokonce i držadlo.
Ono je to i francouzské jídlo, Darphin (paillasson) brambory.http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=37&t...
Jak je ten svět malej
Ono je to i francouzské jídlo, Darphin (paillasson) brambory.http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=37&t...
Jak je ten svět malej
30. 5. 2012 19:34
Takový jiný bramborák
30. 5. 2012 19:32
Já věděla, že to mám v rodinné kuchařce , pod názvem Švajnfest, jen mám od babičky poznámku, lze přidat čenek nebo majoránku , a taky - lze i z vařených každopádně díky za připomenutí
30. 5. 2012 19:30
Vše, co je z brambor mi chutná. Zajímavý receptík+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 25 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 48 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 53 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Jak připravit taštičky z křehkého těsta? Rady a tipy pro začátečníky
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Další recepty
Tématické fráze: rösti recept bramborák po švýcarsku švýcarské rosti rösti bramborové rosti recept bramborové rosti z vařených berner rosti resti recept na rösti brambory rösti rosti z vařených brambor recept rösti bramborové rosti recept na švýcarské rosti svycarske rosti recept bramborové rösti z varenych brambor domácí rösti rosti bramborák po švýcarsku resti recept švýcarské resti
Suroviny: brambory, cibule, mouka hladká, sůl, pepř, ořech muškátový, olej, máslo
Švýcarská specialita Berner rösti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBYw
15 názorů