Dobrá svíčková na smetaně
Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Energie | 6 703 kJ / 1 602 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,00 g |
Tuky | 76,70 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 730 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 15,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Komu chutná, může si dát šlehačku nebo brusinky, popřípadě jemně pokapat citronem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2021 17:42
Vařila jsem téměř stejně, jen pravou svíčkovou jsem neměla, jen falešnou a špikovala jsem. Ta byla tak měkká, že se rozpadala...přidala jsem foto.
14. 7. 2012 20:13
Já tam 11 kg masa nikde nenašel, ale zeleniny je tam podle mne málo a celeru obzvlášť. Táta mně učil a to byl pan kuchař.Vařil ve varieté v Hamburku celou válku a jinak v Hotelu Beránek Praha.
Celer dělá svíčkové chuť. Nechci ,ale nikoho poučovat co chutná jednomu nemusí chutnat druhému.
Celer dělá svíčkové chuť. Nechci ,ale nikoho poučovat co chutná jednomu nemusí chutnat druhému.
14. 7. 2012 19:56
Zeleniny je akorát na 4 litry omáčky...jak to mnoho lidí psalo..každý ji dělá úplně jinak...Tohle je spíš taková jemnější..trochu tymiánu neuškodí nemá to špatnou chut...jinak děkuju všem za komentáře..
14. 7. 2012 12:31
Olinka5555:Do čeho ji nakládáš ??? Tajnustkářko!
14. 7. 2012 10:30
Fotky pěkné. Každý dělá svíčkovou jinak, mně tam chybí prošpikované maso a více zeleniny, já ji ale nakládám na 4-6 dnů a teprve pak ji peču v troubě. Do nálevu dávám trochu octa.
Ale četla jsem i slyšela hodně repeptů na svíčkovou vařenou a nenakládanou a určitě nemusí být špatná. Ovšem pravá svíčková by si zasloužila opravdu prošpikovat a té zeleniny trohu víc, ale i tato nemusí být špatná - posílám bod.
Ale četla jsem i slyšela hodně repeptů na svíčkovou vařenou a nenakládanou a určitě nemusí být špatná. Ovšem pravá svíčková by si zasloužila opravdu prošpikovat a té zeleniny trohu víc, ale i tato nemusí být špatná - posílám bod.
13. 7. 2012 20:58
Míla: Já dávám citronovou kuru také!Jo a zeleninu po očištění ješté zvážím ,aby to mělo vždy stejnou chuť podle receptu.
13. 7. 2012 20:55
spagetka:Jenom zaznamenávej, takže hezky kulaté číslo 15 milonu milovníku dobré svíčkové !
13. 7. 2012 15:15
Podívala jsem se na věk autorky - mladinká, tak to zas musím uznat, že na svůj věk je šikovná a odvážná.
13. 7. 2012 15:13
3 až čtyři kostičky celeru a dvě menší mrkve? To vaříte pro myšičku? Tento recept se mi vůbec nelíbí. Myslím, že bude i bez chuti.
Jsou tu jiné a vynikající, zvlášť ten s karamelem, mňaminky!!!
Jsou tu jiné a vynikající, zvlášť ten s karamelem, mňaminky!!!
13. 7. 2012 15:00
Aha, holky, já jsem hlavoun! To s překlepem mě nenapadlo. Ale stejně, zeleninou nešetřím, ta dává přece omáčce svou typickou chut především. . . a že zase propírám tu mrkev nešetřím s ní, omáčka má hned lepší barvičku.
13. 7. 2012 14:44
Míla: asi takhle: co česká rodina, to jiný recept na svíčkovou, je nás deset milionů...........a to prosím nezaznamenávám slováky, kteří svíčkovou taky milujou... takže: žádný recept není divný, každý ho tu dává dle své chuti
13. 7. 2012 14:27
Opravila som na 1 kg mäsa, ak by to malo byť inak, poprosím autorku o novú opravu.
13. 7. 2012 14:25
Nějaký divný s tím ochucením. Dávám i citr. kůru, cukr a sůl, tymián ne. Stojíme 4 kuchaři okolo hrnce a přidáváme, trochu hořčice se může dát. Šéf tam nakonec vlil štávu z nakládaných meruněk, a to pak bylo dobrý. Nechají se chutě 1 hodinku rozložit a pak rychlé poslední dochucení, před podáváním. Je to věda pro medvěda, málokdo má v puse chut pravé svíčkové omáčky
13. 7. 2012 13:50
Určitě se překlep vloudilSvíčková bude jistě dobrá+3Nebo už asi v minulém času
13. 7. 2012 13:37
Pajaja: To bude překlep s tím masíčkem.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 3 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 23 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Mleté kuřecí karbanátky se sýrem uvnitř
Januli-holky uvařila před 4 minutami
Putimské vepřové nudličky
romanka1009 uvařila před 1 hodinou
Kaše z ovesných vloček
Klara17 uvařila před 1 hodinou
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
zacekz uvařil před 1 hodinou
Segedínský guláš
Eva z HK uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 2 hodinami
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 3 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
kamila29 uvařila před 3 hodinami
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak uvařit dobrou svíčkovou recept na dobrou svíčkovou dobra svíčková omačka pravá svíčková na smetaně rychlá svíčková od ládi hrušky svíčková na smetaně pravá svíčková omáčka pravá česká svíčková rychlá svíčková ládi hrušky jak udělat dobrou svíčkovou lada hruška rychla svičkova rychla a dobra svickova svíčková na smetaně recept česká láda hruška svíčková prava svickova láďa hruška - rychlá svíčkova ceska svickova svíčková podle ládi hrušky dochuceni svickove z čeho se dělá svíčková
Suroviny: svíčková hovězí, mrkev, petržel, celer, tymián, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, citron, smetana
Dobrá svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1EkV
18 názorů