Maminčiny medové řezy
Výborné medové řezy z tenkých plátů těsta potřených jemným pudinkovým krémem a rybízovou marmeládou vám jistě zachutnají. Na povrchu je ještě potřete citronovou polevou a počkejte jeden až dva dny, až se odleží.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 32 181 kJ / 7 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,51 g |
Tuky | 297,27 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 1,75 g |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 1 149,82 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tyto řezy pekla moje mamka, nerada se chlubím cizím peřím a jsou tak dobré, že je peče všem z rodiny k narozeninám místo bonboniéry. Vím, že receptů na tyto řezy je tu několik, ale žádné v tomto provedení a protože je to maminčin tzv. "majstrštyk", chtěla jsem se s vámi o ně podělit. Medové řezy jsem měla možnost ochutnat v různém provedení, s karamelovým krémem, sypané ořechy, s čokoládovou polevou, ale tyto jsou zcela bezkonkurenční, spojení medu, krému, rybízu a citronové polevy tam udělá výbornou chuť. Řezy je nejlépe nechat alespoň 1-2 dny uležet a to nejlépe v ledničce, protože citronová poleva ráda vysychá. Ale krájejte je, aby nebyla ještě zcela ztuhlá, protože pak se neláme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 4. 2022 15:33
8. 5. 2020 14:39
recept se mi libi ..moc rad ho skusim..
18. 7. 2017 20:56
Miquel: Děkuji za milý komentář a krásnou fotografii
14. 7. 2017 15:53
Prohlédl jsem všechny recepty, které tu jsou na medovníky, medové řezy atd., tento je skoro stejný jako děláme doma
Malý rozdíl v našem receptu je: 70 g másla, místo vanilkového cukru dáváme trochu skořice a používáme cukr krupici, jinak ten zbytek surovin a postup na výrobu těsta je stejný.
Naprosto se liší v náplni, vždy děláme kakaovou, někdy ovoněnou rumem, vršek většinou posypaný kokosem, tentokrát jsem použil ořechy.
Jestli nevadí přidám foto mé verze
Málem jsem zapoměl, u nás doma se těmto řezům odjakživa říkávalo Pišingr.
Malý rozdíl v našem receptu je: 70 g másla, místo vanilkového cukru dáváme trochu skořice a používáme cukr krupici, jinak ten zbytek surovin a postup na výrobu těsta je stejný.
Naprosto se liší v náplni, vždy děláme kakaovou, někdy ovoněnou rumem, vršek většinou posypaný kokosem, tentokrát jsem použil ořechy.
Jestli nevadí přidám foto mé verze
Málem jsem zapoměl, u nás doma se těmto řezům odjakživa říkávalo Pišingr.
21. 12. 2014 19:13
Janinka, ďakujem za odpoveď. Klobúk dolu pred mamkou! Mne to vôbec nešlo. Pozdravujem aj ju!
21. 12. 2014 17:57
magdalenka :Magduško, přiznám se, že já bych 6 plátů také nevyválela, ale moje mamka to opravdu dokáže. Je to obdivuhodné, ale ona už v tom má takový grif, že se jí to povede. Také je pekla nyní na Vánoce, vyměňujeme si cukroví, tak jsem je schválně šla přepočítat a opravdu tam jsou v daném počtu Ale nic si z toho nedělej, budou dobré i ze 4 ks a určitě se k 6-ti také dopracuješ, protože jsi šikovnice
19. 12. 2014 11:58
Janinka, dnes pečiem tvoje (vlastne maminkine) rezy. Mala som však problém - vyvaľkať z tohto množstva 6 plátov. Cesto je z 500 g múky, tak sa mi to akosi nezdalo od začiatku. Vyvaľkala som prvú placku - bola tenká 1 mm a beztak bola malá, na veľký plech to nebolo. Tak som spravila len 4 pláty. Chcem sa opýtať, naozaj to robíte z 500 g múky a máš 6 plátov? Teraz si študujem aj tvoju fotku, ale oveľa múdrejšia nie som. Vďaka za odpoveď!
22. 1. 2014 10:12
Tak jsem včera dělala, pracné to teda je, ale hrozně ráda peču Ještě, že to nesu do práce, jinak bych to snědla snad na posezení Vynikající!
8. 11. 2012 07:33
Moc pekny recept..pristi tyden prileti maminka, tak ho zkusim upect..diky za inspiraci..
23. 9. 2012 18:14
Moc děkuji za tento úžasný recept.Přiznám se,že se mi nepovedlo udělat 6 placek na plech,tak jsem si to zkrátila na 5 do kulatý formy,takže to mám spíš jako dort.Ale řezy jsou výborný.Dělala jsem už 2x a určitě ne naposledy
8. 8. 2012 20:27
katyvypl: Kdo nic nedělá,nic také nepokazí! Neboj se ,stejně to jednou budeš muset začít,a čím dříve ,tím lépe.Mně také naučila vařit až moje tchýně a manžel.Já byla takové nemehlo,k pohledání!
Jinak,je mi to dodnes vyčítáno/i když jenom žertem/ to ovšem na věci nic nemění,byl to fakt!
Jinak,je mi to dodnes vyčítáno/i když jenom žertem/ to ovšem na věci nic nemění,byl to fakt!
8. 8. 2012 20:25
yanull: Je to krásny múčnik, krásne popísaný, určite skvelý...
Dopíš, prosím, do surovín ríbezľový džem. Ďakujem!
Dopíš, prosím, do surovín ríbezľový džem. Ďakujem!
8. 8. 2012 20:07
Krásně popsaný postup, krásné fotečky a naprosto luxusní řezy! Hned bych si dala... Musím se přiznat, že takovou odvahu ještě nemám, abych se do nich pustila, ale recept předám tchýni a budu doufat, že ona odvahu mít bude. Bodík zasílám ale hned!
31. 7. 2012 18:08
Anna Kocikova:Ne jenom tvoje a i ta moje je v noci nějak velice divná, nebude to chybou ve výrobě? Asi jo,chybí tam noční zámek jako na trezóru!
31. 7. 2012 09:30
Nedovedu si představit tu dobu na zaležení v chladnu.Naše lednice je hlavně v noci nějaká"divná"
Jani líbí se mi ta Tvá-maminčina pikantní"spojka"Díky,že jsi se o príma řezy podělila+25
Jani líbí se mi ta Tvá-maminčina pikantní"spojka"Díky,že jsi se o príma řezy podělila+25
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 19 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 22 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 24 minutami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 29 minutami
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 34 minutami
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 37 minutami
Rebarborový koláč
EvkaHavlikova uvařila před 51 minutami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
kraloja uvařila před 52 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Babyno uvařil před 1 hodinou
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 2 hodinami
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 2 hodinami
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Med je výborné sladidlo a lze ho využít v mnohých moučnících i jiných pokrmech
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Další recepty
Tématické fráze: medové řezy recepty medové řezy medové řezy na plech rychlé medové řezy na plech maminčinyrecepty.cz maminčiny recepty cz maminčiny recepty maminčiny řezy recept na medové řezy medové řezy recept rychlé medové řezy medové řezy s čokoládou maminčiny recepty.cz recept medove rezy medové řezy s čokoládovou polevou recepty medové řezy medovníkové řezy maminčiny medova poleva maminčinyrecepty
Suroviny: mouka hladká, med, máslo, cukr moučkový, vejce, cukr vanilkový, soda jedlá, mléko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, žloutek, máslo, cukr moučkový, rum, marmeláda rybízová, cukr moučkový, mléko, šťáva citronová
Maminčiny medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vR3r
33 názorů