Karlovarské knedlíky - velmi dobré
Taková svíčková nebo křenová omáčka si jistě zaslouží i skvělé a nadýchané knedlíky. Ty můžete doma jednoduše připravit díky tomuto receptu na karlovarské knedlíky. Ideálním základem je pak alespoň den odleželé pečivo.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 444 kJ / 1 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,49 g |
Tuky | 36,23 g |
Vláknina | 10,15 g |
Cholesterol | 795 mg |
Sodík | 2,59 g |
Sůl | 6,03 g |
Sacharidy | 226,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky z minulého dne nakrájíme na kostky, pokropíme je částí mléka a necháme vsáknout. Oddělíme žloutky od bílků.
Krok 2: Žloutky rozšleháme se zbytkem mléka, osolíme, přidáme mouku a najemno nasekanou petrželku. Z bílků vyšleháme sníh. Směs přidáme k navlhčeným rohlíkům, promícháme a poté lehce přimícháme sníh.
Krok 3: Ze vzniklého lehkého těsta vytvarujeme dvě šišky, které pak zabalíme do navlhčených, olejem potřených utěrek či ubrousků.
Krok 4: Konce upevníme nití a vložíme do vařící vody. Vaříme 20 minut po 10 minutách knedlíky otočíme. Po uvaření knedlíky vybalíme a nakrájíme.
Zveřejněno 30. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karlovarské knedlíky - velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kB3x
Moje poznámka
Karlovarské knedlíky - velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kB3x
Nejnovější recepty
Povánoční bábovka
Přidáno před 3 hodinami
Lososové chlebíčky
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční čaj
Přidáno 24. 12. 2024 10:06
Pomazánka z pečené mrkve
Přidáno 24. 12. 2024 08:01
Čtverečky s lososovou pěnou nebo krevetami
Přidáno 23. 12. 2024 17:00
Vánoční bramborový salát s jablkem
Přidáno 23. 12. 2024 12:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na česnekovou pomazánku? Tři recepty na ty nejlepší z tvarohu, z pomazánkového másla nebo z majonézy
Jako základ pro jednohubky můžete využít nejen rohlíky, ale i chleba, Tuc sušenky, okurku a další netradiční ingredience
Jak skladovat pomazánky a jak dlouho? Masové nebo rybí spotřebujte do druhého dne, zeleninové vydrží déle
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
Petulice před 4 hodinami
Vánoční polévka z kapříka (rybí)
pazderka83 před 22 hodinami
Ostrá směs z bedel na topinky
Slavista62 před 22 hodinami
Losos ve smetanové omáčce s medem
Monika Senova před 23 hodinami
Vánočka II
pazderka83 24. 12. 2024 13:51
Pikantní brambory s česnekem a kuřecími játry
mafinka888 24. 12. 2024 12:51
Svítek do polévky
Swarofka 24. 12. 2024 12:46
Houbový kuba
Mirek1992 24. 12. 2024 11:35
Bramborový salát s výtečnou zálivkou
Lucie1001 24. 12. 2024 10:51
Zdravý bramborový salát
svallykrakonos 24. 12. 2024 08:00
Tématické fráze:
karlovarský knedlík,
karlovarský knedlík koule,
recept karlovarský knedlík,
karlovarský knedlík jako příloha,
karlovarské knedlíky,
recept na karlovarský knedlík bez mouky,
karlovarsky knedlik recept,
k čemu se hodí karlovarský knedlík,
recept na karlovarský knedlik,
k čemu karlovarský knedlík,
knedlíky karlovarské,
recepty karlovarské knedle,
karlovarsky knedliky,
recepty karlovarsky knedlik,
karlovarský knedlík z veky,
karlovarskýknedlík,
karlovarský knedlík bez mouky,
karlovarský knedlí,
recept na karlovarsky knedlík z veky,
karlovarske knedliky recept
Suroviny:
žemle,
mouka hrubá,
mléko,
vejce,
nať petrželová,
sůl,
olej
Komentáře (28)