Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karlovarské knedlíky - velmi dobré

Taková svíčková nebo křenová omáčka si jistě zaslouží i skvělé a nadýchané knedlíky. Ty můžete doma jednoduše připravit díky tomuto receptu na karlovarské knedlíky. Ideálním základem je pak alespoň den odleželé pečivo.

Hodnocení receptu je 4,8 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petan Petan

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 444 kJ /
1 540 kcal
Bílkoviny71,49 g
Tuky36,23 g
Vláknina10,15 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 2,59 g
Sůl6,03 g
Sacharidy226,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky z minulého dne nakrájíme na kostky, pokropíme je částí mléka a necháme vsáknout. Oddělíme žloutky od bílků. Krok 2: Žloutky rozšleháme se zbytkem mléka, osolíme, přidáme mouku a najemno nasekanou petrželku. Z bílků vyšleháme sníh. Směs přidáme k navlhčeným rohlíkům, promícháme a poté lehce přimícháme sníh. Krok 3: Ze vzniklého lehkého těsta vytvarujeme dvě šišky, které pak zabalíme do navlhčených, olejem potřených utěrek či ubrousků. Krok 4: Konce upevníme nití a vložíme do vařící vody. Vaříme 20 minut po 10 minutách knedlíky otočíme. Po uvaření knedlíky vybalíme a nakrájíme.

Zveřejněno 30. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karlovarské knedlíky - velmi dobré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kB3x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karlovarské knedlíky - velmi dobré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kB3x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Dělám už po několikáté a jsou super 👌

Ukládám a na vánoce určitě vyzkouším :-)

Dnes jsem knedliky delala poprve jsou užasné :-):yes: lehke , nadychane .. Budu delat uz jen tyhle misto houskovych :-D

Jsou výborné, už se je chystám dělat na Velikonoce ke kachně,já je dělám ve smršťovací folii, ale milujeme je všichni a jelikož přijedou mladý je nás osm a tak to dělám z třiceti rohlíků :-* je to kapku fuška a navíc nádivka, už můžu zaćít krájet :-//

Čtu samou chválu dnes je jdu zkusit já je mám moc ráda a ještě jsem je npezkusila neměla jsem recept ,až dnes dik

Bro.ucek 3. 5. 2013 13:22
Nejlepší knedlíky které jsem kdy zkoušela uvařit, jen jsem měla trošíčku problém je vybalit z utěrky, ale možná jsem tu utěrku jen málo naolejovala:-) Jinak perfektní

Jsou opravdu moc dobré,dělala jsem je na Nový rok a všem strašně chutnaly. Letí bodík.:-p:-K:yes::yes::yes:

nádherné knedlíky:yes::-D určitě vyzkouším:-))

Hezký povedený knedlíček:-p:yes::-K

rebeka: ja je jím ke všemu tento knedlík mám radši než houskový. Jinak to je spíš k lehčím zdravotním jídlům, k jemnějšímu masu co jsem si tak všiml v restauracích např. kuře na paprice, telecí na paprice a tak :) ale i k segedínu jsou bezva :) dnes ke špenátu byly taky supr :)

Petan: díky;-)

nofrona: koule poudáš:-?:-O tak já to prubnu.. ještě jsem asi tyto knedle nedělala:-8 a k čemu se hodí nejvíc:-?

rebeka:
Určitě zkus, dělám stejně jen "koule" a jsou super. :yes::yes:

rebeka:Ano opravdu pouze 55g mouky na uváděné množství dalších surovin :)

moooc hezké:yes::yes:;-):-)
jenom dotaz: opravdu jen 55 g mouky;-):-?

Nádherné knedlíky :-p;-):-K a šikovný synek :-D:-D:yes:

Tématické fráze:
karlovarský knedlík, karlovarský knedlík koule, recept karlovarský knedlík, karlovarský knedlík jako příloha, karlovarské knedlíky, recept na karlovarský knedlík bez mouky, karlovarsky knedlik recept, k čemu se hodí karlovarský knedlík, recept na karlovarský knedlik, k čemu karlovarský knedlík, knedlíky karlovarské, recepty karlovarské knedle, karlovarsky knedliky, recepty karlovarsky knedlik, karlovarský knedlík z veky, karlovarskýknedlík, karlovarský knedlík bez mouky, karlovarský knedlí, recept na karlovarsky knedlík z veky, karlovarske knedliky recept

Suroviny:
žemle, mouka hrubá, mléko, vejce, nať petrželová, sůl, olej

Přidat fotografie receptu