Ostré čatní z cukety
V sezóně zvané "Sousede, nechceš pár cuket?" se snažíme tuto oblíbenou a všestranně použitelnou zeleninu připravovat na všechny způsoby. Jedním z takových jídel je ostré čatní, do kterého kromě cukety přidáme ještě další zeleninu, švestky, koření a zázvor.
Suroviny pro 5 kusů
5 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 5 248 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,03 g |
Tuky | 7,90 g |
Vláknina | 64,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 192 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 237,38 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zeleninu a ovoce můžeme libovolně kombinovat, když je více ovoce, je čatní sladší. Z této dávky je 5 sklenic.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 8. 2016 12:32
8. 8. 2012 17:06
přidávám bodík, foto a díky za úžasnou lahodu přidala jsem ještě pár švestek sušených a 3 jablíčka, feferonky jsem dala tři.. bohatě stačilo ten zázvor tam nemá chybu.. nesmírná dobrota
jo, vody jsem dala jen decku, cibuli jsem nechala zesklovatět na trošce olivového oleje a pak jsem to ještě při tepl. 80 st. 10 min. zavařovala
jo, vody jsem dala jen decku, cibuli jsem nechala zesklovatět na trošce olivového oleje a pak jsem to ještě při tepl. 80 st. 10 min. zavařovala
8. 8. 2012 07:40
Jana Pá:
jo jo ,je tam možné dát téměř cokoliv :)...zázvor je ostrý,tak opravdu pidi kousky a stačí kousek :)
jo jo ,je tam možné dát téměř cokoliv :)...zázvor je ostrý,tak opravdu pidi kousky a stačí kousek :)
6. 8. 2012 20:27
Dělám něco podobného tj.beru menší cukety (nemusím vykrajovat jádra a loupat), pak přidávám např. papriku, rajčata, cibuli,česnek - letos vyzkouším zázvor (za tu radu děkuji),přidám jablka, feferonky dávám opatrně až podle chuti a pak dochucuji,ale jinak je zde více variant, receptu posílám bodíka
6. 8. 2012 20:11
AniCiz:
čas je odhadem podle množství...pokud děláte např. z dýní jsou tvrdší a já už nezavařuji v hrnci.. k masu přidávám až naposledy a jen krátce povařím...
čas je odhadem podle množství...pokud děláte např. z dýní jsou tvrdší a já už nezavařuji v hrnci.. k masu přidávám až naposledy a jen krátce povařím...
6. 8. 2012 20:09
romana:
Nemusí- konzervuje se to tím octem a solí..mám jej také od loňska a v pohodě..sklenice mám nahřáté a víčka povařím .. než uzavřu ,okraj sklenice otřu čistou utěrkou...
Nemusí- konzervuje se to tím octem a solí..mám jej také od loňska a v pohodě..sklenice mám nahřáté a víčka povařím .. než uzavřu ,okraj sklenice otřu čistou utěrkou...
6. 8. 2012 19:48
Líbí se mi období cuket. Vždycky někdo příjde s něčím novým
6. 8. 2012 18:48
AniCiz: a té doby jsem si nevšimla samo, to je hodně, stačí 30 minut.. pak to budu zavařovat ještě
6. 8. 2012 18:19
určitě je to dobré,ale zdá se mi 2 hodiny docela dost dusit..
6. 8. 2012 18:04
Tuhle dobrůtku znám a dělám, jen bez těch švestek a s rozinkami...je to opravdu výborné,hlavně pod maso. Já ovšem raěji ještě steriluji v Mw...
6. 8. 2012 18:02
i mě se to líbí, už mám v plánu něco takového z cuket udělat, jen co to nožka dovolíposílám bodíka
6. 8. 2012 16:44
romana: to nevím, ale já to zavařím.. sichr je sichr
6. 8. 2012 16:39
a to už se nemusí zavařovat? Jak dlouho to tedy vydrží? Díky.
6. 8. 2012 16:35
to se mi líbí, ale nemám všechno, co je k tomu třeba.. ale udělám si to
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 10 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno před 15 hodinami
Utopenci dle Borease
Přidáno před 23 hodinami
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno 6. 6. 2024 15:18
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
RomanPustaj uvařila před 1 hodinou
Výborný makovec
VeronikaJimenez2024cz uvařila před 2 hodinami
Vepřové plátky na pórku
HacRadek uvařila před 2 hodinami
Dudácká pomazánka
Swarofka uvařila před 3 hodinami
Domácí vánočka
Tomaassss uvařila před 4 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
kachlicka77 uvařil před 5 hodinami
Karbanátky
Ivet88 uvařil před 6 hodinami
Rybí filé s chřestem
Lorencka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přerostlá cuketa? Poradíme, jak ji připravit k dalšímu zpracování. Výhodou je její delší trvanlivost
4x cuketa: Můžete ji připravit naslano, nasladko, naložit do nálevu nebo použít k zahuštění omáček
Desatero rad na téma cuketa: Jak ji nejlépe využít a zpracovat do výtečných pokrmů
Další recepty
Tématické fráze: cuketové čatní čatní k masu recept na cuketové čatní cuketové čatní recept cuketové chutney čatní z dýně co udělat z cukety chutney z cukety chatney z cukety cuketove catny cuketove chutney recept čatní cuketa recepty zeleninove catni chatni z cukety recepty z cukety čatní z cukety a rajčat čatní z feferonek zázvorové chutney cuketove čatný z dýně
Suroviny: cuketa, paprika čerstvá červená, rajče, feferonka, cibule, švestky, brusinky sušené, zázvor čerstvý, ocet, voda, sůl
Ostré čatní z cukety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz3l
14 názorů