"Minutkový" vepřový řízek speciál
Patří vepřové řízky k vašim oblíbeným jídlům? Aby se rozplývaly na jazyku, je potřeba víc než jen koupit maso, obalit v trojobalu a osmažit. Pokud toužíte po měkoučkých a šťavnatých řízcích, zkuste postup v našem receptu, kterým se řídily už naše babičky.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vím, že řízky nejsou nic neznámého. Ale když se nám podaří uříznout hezký plát tak, že zařízneme do masa cca 3 cm, nedořízneme a druhý plát stejně široký uřízneme dokonce, rozklepeme do stran, máme řízek na celý talíř. Já dělávám řízky z krkovice, ale připravený z kýty a jen na másle chutná jako“vídeňský“a lehounce potřený pepřovou omáčkou je krásně křehký a šťavnatý.
Přílohu jsem dělala podobnou, co zde má uvedenou Marishttp://www.toprecepty.cz/recept/15310-dynovo-bramb...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 7. 2016 19:55
30. 6. 2016 18:03
25. 6. 2016 19:26
30. 4. 2016 12:27
29. 4. 2016 14:31
4. 4. 2016 15:50
Ano,lze použít i kuřecí maso(zkoušela jsem i na velice tenké plátky hovězí zadní-dosmažovala jsem v troubě cca 30minut).
Většinou dělávám,nasolené,malinko opepřené řízky"klasiku"obyčejný trojobal.Měla jsem k dispozici načatou zmíněnou omáčku,byl to jen můj nápad,ale opravdu se nikdo nemusí přesně držet stanovených surovinJe to jen o chuti a fantazii každého kuchaře
Řízek také můžete obalit v nadrtěných brambor.lupíncích,nebo jen v těstíčku.Prostě řízek ix krát jnak
4. 4. 2016 12:03
4. 4. 2016 09:05
2. 4. 2016 16:37
4. 4. 2015 11:17
23. 2. 2014 20:12
Díky
22. 2. 2014 23:35
Prý když se z česneku vyndá střed, ze kterého v zemi vyráží stonek, nedráždí ani žlučníkáře - údajně
22. 2. 2014 19:29
Já zase nevidím tu hrachovou kaši,kde jste k ní přišel
Též děkuji za návod,jak udělat česnekovou pastuProtože mnohým nedělá čerstvý česnek dobře,uvedla jsem sušený,který je jemnější...Ale nakonec já se tady nemusím zpovídat,proč uvádím ty,či oné suroviny.
Vždyť Vám katahorejsí napsala,když Vám to nevoní,tak tu nelezte
Vašku
Všem děkuji za názor a komentáře
22. 2. 2014 15:01
katahorejsii:
22. 2. 2014 14:59
Jajek :
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 12 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 3 minutami
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 11 minutami
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 18 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: smažený vepřový řízek pohlreich vepřový řízek v trojobalu vepřový řízek vídeňský řízek podle pohlreicha smažený řízek vepřový v trojobalu jak správně smažit řízky jak správně smažit řízek jak ohřát řízek jak ohřát řízky rizek podle pohlreicha smažený vepřový řízek na másle veprove rizky v trojobalu trojobal na řízek vídenský vepřový řízek vepřový řízek na másle jak ohrat smazeny rizek řízek pro žlučníkáře trojobal na řízky jak nejlepe ohrat rizky jak nejlépe smažit řízky
Suroviny: kýta vepřová, sůl, česnek sušený, máslo, mouka hladká, vejce, strouhanka
"Minutkový" vepřový řízek speciál
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoWJ
84 názorů